15 MİLYON TL’LİK BÜYÜK İHALE İSTANBUL’U GEREDE’YE TAŞIYACAK

Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihalesi yarın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılacak. 15 Milyon 430 Bin TL’ye mal olacak bu büyük ihale Gerede’nin kaderini belli edecek. İstanbul’daki bir çok büyük deri firması Gerede’ye taşınmak için gün saymaya başladı.

Yıllardır taşınması gündemde olan şehir merkezindeki Gerede Deri Sanayi’nin taşınma süreci, yarınki büyük ihalenin ardından başlayacak. 24 Temmuz 2012 Salı günü başlayan ihale süreci yarın ihaleyi alacak firmanın belirlenmesiyle sona erecek.

Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne yol, içme suyu, evsel-sülfürlü-kromlu atıksu ve yağmursuyu inşaatı, kanalizasyon, drenaj yapımı yapılacak. 131 hektarlık alana sahip Deri OSB altyapı çalışmalarına 15 Milyon (Trilyon) 430 Bin TL harcanacak. İhaleyi alan firma,  ihale tarihinden 5 gün sonra işe başlamak zorunda.

AKIN OLACAK!

Gerede Deri OSB’de işlemlerin hızlı bir şekilde ilerlemesinin nedenlerinden birisi de İstanbul’daki dericilerin artık şehirden kaldırılacak olmaları. Bir çok büyük deri firmasını bünyesinde bulunduran İstanbul, artık deri sanayinden arındırılacak. 5 büyük deri firmasının şimdiden Gerede Deri OSB’den yer aldığı bilgisine ulaşıldı. Gerede, İstanbul’daki firmaların da gelmesiyle artık deri noktasında tamamen durdurulamaz hale gelecek.   

3 YIL SÜRECEK

Deri OSB’de altyapı çalışmaları 30 Ekim 2015 (3 yıl) tarihinde tamamlanacak. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstanbul’dan kaldırılacak deri sanayileri ile beraber şehir merkezindeki deri sanayileri Gerede Deri OSB’ye taşınmaya başlayacak.

TEŞVİK İLK KEZ YÜZE GÜLECEK  

Teşvik paketi ilk kez Gerede’nin yüzünü güldürecek. 1. sınıf teşvik bölgesinde yer alan İstanbul’daki deri sanayileri, Gerede Deri OSB’de altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla taşındıktan sonra %50 arsa hibe teşviki ile birlikte yeni fabrika kuracakları için 3. sınıf teşvik paketinden yararlanacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 MİLYON TL’LİK BÜYÜK İHALE İSTANBUL’U GEREDE’YE TAŞIYACAK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Habere bakıldığında ilçe ekonomisi olarak gayet hoş görülmekte. Ancak bunun çevre ve toplumsal boyutuna bakıldığında ise Geredenin bunu kaldıramayacağını düşünüyorum.

    Halkımızın şöyle bir düşüncesi var gerede Kalkınmıyor. Geredenin kalkınması için gereken şey sanayi alanında yatırımların artması anacak burada dikkat edilecek husus ise sanayi alanında yatırımlar artarken bu yatırımların dışlanmış yatırımlar olmaması gerekmekte. Yani siz istanbuldan üreticiyi kovun gelsin geredeyi kirletsin sonrada bazılar çıksın işte size yatırım desinler.

    Sizce bu doğru mu. Aslına bakılırsa bu acı bir reçete ya çevre kirliği ve toplumsal ilerleme mevcut kalıp Gerede sanayisinin birkaç deri fabrikasından ibaret kalacağı bunun sonucunda ise düşük ücret ve sigortasız işçilerin çalışacağı veya Sanayi olarak dışlanmış yatırımları çekerek bölgenin kalkınması ancak çevresel ve toplumsal gerilemesi kabul edilecek.

    Seçim halkın

    Cevapla
  2. 10 Ağustos 2012, 20:02

    Bunu iyi bir şeymiş gibi sunmanıza hayret ediyorum.Madem öyle pisliklere talipsiniz,ilan verinİstanbul’da İzmit’te ne kadar pislik varsa Gerede’ye gelsin.Sizin bu istediğiniz olsun artık Gerede’de yaşanmaz.Zaten şimdi bile her taraf b.. kokuyor.Demek ki buna layıksınız.

    Cevapla