400 BİN TL’Yİ GEREDE’DE BIRAKTILAR

Gerede’de taşımalı eğitim gören 682 öğrenci için Milli Eğitim Müdürlüğü her sene yemek ihalesi yapıyordu. İlçe dışından gelen firmalar bu ihaleyi alıyor ve böylece 400 Bin TL gibi bir miktar Gerede’mizden uçup gidiyordu.

Yapılan son bir akıllı manevra ile yemek ihalesi ve şirketlere dağıtılan tonlarca paranın önüne geçildi. 3 yıl önce Gerede’de bakanlık onayı ile eğitime başlanan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim gören öğrencilerin yemeklerini hazırlamaya başladı. Proje ile birlikte ihale için ayrılan 400 Bin TL’nin üzerindeki bu kaynakla hazırlanan yemeklerin malzemeleri tamamen Gerede esnafından alınmaya başlandı. Öğrenciler de bu şekilde usta öğreticiler nezaretinde yemek konusunda hünerlerini sergileyebilme imkanı yakalamış oldular.

TÜRKİYE’DE İLK       

Gerede’de uygulanmaya başlanan bu proje Türkiye’de bir ilk oldu. Türkiye’de ilk kez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim gören öğrencilerin yemeklerini hazırlayarak hünerlerini sergiledi. Gerede’deki 400 Bin TL’lik bir kaynağın dışarıya uçup gitmesini engelleyen bu proje ile Gerede ekonomisine iyi bir katkı sağlanılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
400 BİN TL’Yİ GEREDE’DE BIRAKTILAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir