BAL ORMANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Gerede’deki arıcılar birliği üyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Bal Ormanları Projesi” hayata geçmeye başladı. Gerede Orman İşletme Müdürlüğü, Gerede Demirciler ile Dörtdivan ilçesi Gübüler köylerinde bal ormanı oluşturulması için fidan dikimi başlattı.

Gerede Orman İşletme Müdürlüğü, Gerede’deki arıcılar birliği üyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Bal Ormanları Projesi”ne startı verdi.

Arıcıların az üretim yapması ve bunun asıl nedenlerinden eski usullere göre arıcılık yapılması nedeniyle başlatılan “Bal Ormanları Projesi” ile bal üretiminde büyük artış yaşatılması hedefleniyor.

ormnnzfBitki örtüsünün bal veriminde büyük rol oynadığını belirten Gerede Orman İşletme Müdürü Nazif Öztürk, “Ülkemiz arıcılık bakımından dünyada sayılı ülkeler arasındayken, bal verimi konusunda onlardan çok çok gerilerdeyiz. Bu istatistikleri tersine çevirmek, kırsal kesimde olan vatandaşlarımızın gelir bakımından daha iyi konuma gelebilmesi için Bal Ormanları Projesi çok önemli. Orman ile birlikte baldaki üretim artışı çok üst düzeyde olacak”dedi.

Öztürk, ormanların artık arıcılara açık olduğunu, her zaman arıcıların yanında olduklarını ve arıcıları destekleyeceklerini ifade ederek, Gerede’ye kurulacak bal ormanlarının yapılacağı mevkilere arıcıların ulaşabilmeleri için yollar yapılacağını, arıların su ihtiyacı içinse göletler oluşturulacağın müjdesini verdi.

370 bin fidan

Bal Ormanları Projesi kapsamında Gerede Demirciler Köyü’ne 200 bin fidan, yine Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı bulunan Dörtdivan Gübüler Köyü’ne 170 bin fidan dikimine başlanıldığı bilgisini veren Orman İşletme Müdürü Öztürk, projenin yakın bir zamanda tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Proje ile birlikte markalaşmaya başlayan Gerede balı için ticaret ivmesi hızlandırılarak, ilçemizin balı uluslararası ticaretle sadece yurt içine değil yurt dışına da satılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAL ORMANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir