BU AYIN KONUĞU KEMERCİLER

featured

Her ay bilgilendirme toplantılarına devam ederek üyelerinin global ekonomi kulvarında yer almaları konusunda çalışmalar yapan GTSO’nun bu ayki misafirleri ilçede üretim yapan deri ürünleri firmalarının temsilcileri oldu.
KOSGEB yetkilileri ile deri ürünleri üreticilerini bir araya geldiği GTSO toplantısında kemer firmalarının sorunlarına ve KOSGEB desteklerine değinildi.

Bu-ayin-konugu-kemerciler-GTSOGerede Ticaret ve Sanayi Odasının, oda üyelerinin global ekonomi kulvarında yer almaları amacıyla yaptığı aylık bilgilendirme toplantılarının bu ayki konuğu deri ürünleri üreticileri oldu.

KOSGEB Bolu Merkez Müdürlüğü yetkilileri ile deri ürünleri üreticilerinin bir araya geldiği toplantıda, ilçemizde sayısı hayli fazla olan kemer firmalarının sorunlarına ve KOSGEB desteklerine değinildi.

GTSO Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşad Dereci ve Uzman Yardımcısı Serhat Hoşcan, Gerede Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Şen de katıldı.

GTSO Genel Sekreteri Şerafettin Dağyıldızı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıya. KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşad Dereci’nin sunumu ve katılımcılardan gelen sorulara cevapları ile devam edildi.
Toplantıda, Gerede’nin, yıllık 15 milyon adet kemer üretimiyle pazarda söz sahibi olduğu dile getirilirken, öz sermaye ve çalışma alanlarındaki fiziki koşulların yetersizliği ile üretim alanlarının şehir merkezi ve mahalle aralarında kalmasının işletmelerin ileriye dönük büyümesinde en büyük engel olduğu belirtildi.
İşletmelerin üretim, yönetim, organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler, finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projelerin KOBİ Proje Destek Programı adı altında, proje çağrısı yapılmaksızın kabul edildiğini söyleyen Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşad Dereci, bu programda değerlendirme kurulu tarafından projesi kabul edilen KOBİ’lere yüzde 50 oranında hibe destek verildiğini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek dernekleşme kararı alan kemer firmalarının temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda KOSGEB’in destek programları anlatılırken, üzerinde en çok durulan program ise KOSGEB’in İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı oldu.

KOBİ’lerde yenilikçi düşünce ve inovasyona dayalı projelerin ise Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında değerlendirildiğinden bahseden Celil Kürşad Dereci, genel destek programı kapsamında ise firmalara nitelikli eleman desteğinden fuar desteğine, belgelendirme desteğinden tanıtım desteğine kadar 13 farklı alanda destekler verildiğini açıkladı.

Firmalar tarafından en fazla talep gören desteklerden birisinin nitelikli eleman desteği olduğunun altını çizen Dereci, işletmede ilk defa işe başlayacak olan dört yıllık lisans mezunu çalışanlara ödenecek ücretlerin yüzde 50’sinin KOSGEB tarafından karşılandığını ve toplamda 20 bin TL’ye kadar bu desteklerden faydalanılabileceğini bildirdi.

Dereci, Gerede’den, özellikle kemercilerden kendilerine gelen başvuruların beklentilerin altında olduğunu belitrek, “Bu desteklerin sizlere büyük katkısı olacak gelin beraber çalışma yapalım” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Gerede Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Şen, ilçede ki tüm kemer imalatçılarını burada görünce şaşırdığını ve çok sevindiğini belirterek, “kemercilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için karşılıklı görüşmelerle yeni bir yer belirlenmesi konusu başta olmak üzere neler yapılabileceği hangi kurumların desteğinin alınacağı konusunda aldığı bilgileri belediye başkanına ve yetkili birimlere görüşmek üzere sunacağını ifade etti.

GTSO’nun yaptığı aylık bilgilendirme toplantılarının devam edeceği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BU AYIN KONUĞU KEMERCİLER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir