BU YURTTA YÜKSEKOKUL YANI BAŞINA YAPILACAK!

600 kişilik öğrenci yurdunun yüksekokulun hemen yanı başına yapılması 3 yıl önce esnafı çileden çıkarmış, konuya ilişkin bir çok isim yurdun Gerede esnafına büyük zarar verdiğini deklare eden açıklamalarda bulunmuştu.

yrtÖzellikle Yenimahalle, Seviller Mahallesi ve Dayıoğlu Mahallelerindeki yurtların bir anda boşalması ile öğrencinin kıymeti anlaşılmış ve yurt yapıldıktan sonra ilçe esnafı harekete geçmişti. 600 kişilik öğrenci yurdunun tam doluluk yaşaması Gerede’ye yeni bir yurt yapımını şu günlerde gündeme getirdi. 500 kişi kapasiteli yapılması amaçlanan bu yurtta yine yüksekokulun yanı başına yapılacak. Yeni yurt arazisi için gerekli yazışmalar yapıldı, Temel Kur A.Ş.’nin bağışladığı arazi Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edildi.

Esnaf bu işe ne der?  

600 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun hemen yüksekokulun yanı başına yapılmasının ardından yurdun esnafa zarar verdiğine ilişkin açıklamalar yapılmış, yurt inşaatının bitmesiyle öğrencinin kıymeti anlaşılabilmişti.

Gerede Esnaf ve Sanatkarlar Odası başta olmak üzere ilçe esnafı, yeni yapılacak 500 kişilik öğrenci yurdunun yüksekokulun hemen yanı başına yapılmasına ilişkin nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor. Bu konu ile ilgili gazeteniz Gerede Medyatakip’te ilerleyen günlerde esnaflarla röportajlar gerçekleştirilecek, esnafın konuya ilişkin görüşleri alınarak, esnafın nabzı tutulacak.

Kaymakamlık açıkladı

Gerede Kaymakamlığı’nın resmi internet adresinden Temel-Kur A.Ş.’nin bağışladığı arazi üzerine 500 kişilik öğrenci yurdunun yapılacağına ilişkin açıklama yayınlandı.

Yapılan açıklama şöyle; “Üniversiteye geçen yıl Temel Kur A.Ş tarafından yüksek öğrenim hizmetlerinde kullanılmak amacıyla bağışlanan 10.286 m2’lik arsanın yurt inşa edilmek üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edilmesi için Gerede Kaymakamlığı’nca Üniversite Rektörlüğüne yazı yazılmış, Kaymakam Arslan Yurt ve Milletvekili Fehmi Küpçü, Rektör Prof.Dr.Hayri Coşkun ile konunun aciliyet ve önemi hakkında görüşme yapmışlardı. AİBÜ Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun, “arsa bağışı yapan firma yetkililerinin de görüşünü aldıktan sonra arsanın tahsisinin uygun görüldüğünü, iki yıl içinde inşaatına başlanmak ve 500 kişi kapasiteli olmak şartıyla başvuruyu kabul ettiklerini” söyledi.  Rektör Prof.Dr.Hayri Coşkun beye Gerede ilçe halkı adına teşekkür ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BU YURTTA YÜKSEKOKUL YANI BAŞINA YAPILACAK!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir