BÜYÜK İHALEDE BÜYÜK SESSİZLİK

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çay Bahçesi’nin ihalesi dün gerçekleşti. Dünkü ihalede koltuklar boş kaldı ve ihaleye kimse katılmadı. Bu önemli ihalede böylece bir ilk yaşanmış oldu ve cazibe merkezi Çay Bahçesi’nin ihalesine tarihinde ilk kez hiçbir işletmeci katılmadı.  

Bu yıl ilk ihalesi 12 Ekim 2012 Cuma günü gerçekleşen Çay Bahçesi ihalesi için bilmece sürüyor. 12 Ekim 2012 tarihinde Hüseyin Yıldız ile Talat Alp isimlerinin yarıştığı ihale çabuk sonuçlanmış, 8 Bin TL ihale başlangıç fiyatı ile başlayan ihalede Talat Alp 8 Bin 100 TL teklif etmiş, Hüseyin Yıldız “hayırlı olsun” diyerek Siirtli Talat Alp’e ihaleyi vermişti.

Çay Bahçesi’ni Siirtli işadamı Talat Alp’in işleteceği düşünülürken, Belediye Encümeni bir karar alarak ihaleyi iptal etmişti. İptal olan bu ihalenin tarihi ise 08 Kasım 2012 Perşembe (dün) olarak kamuoyuna duyurulmuştu.    

Kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasından sonra ilçenin tek mekanı haline gelen Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çay Bahçesi için dün ihale gerçekleşti. Dünkü ihalede ihaleyi izlemeye gelenlerden başka kimse yoktu. Çay Bahçesi ihalesinde Belediye Meclis Toplantı Salonu tarihinde ilk kez sessizliğe bürünürken, 12 Ekim 2012 Cuma günkü ihale şartlarının aynen dünkü ihaleye taşındığı ve bu nedenle ihaleye katılımın olmadığı iddia edildi. 12 Ekim’de ihaleye katılan Hüseyin Yıldız’ın da ihaleye girmemesi dikkatlerden kaçmadı.       

BAŞLAMADAN BİTTİ

Belediye Encümeni huzurunda saat 14:30’da başlayan bu büyük ihale başlamadan bitti. İhaleye katılımın olmaması ile birlikte Gerede’nin en gözde mekanının ihalesi bu seferde başlamadan bitmiş oldu.

Dün kimsenin girmediği Çay Bahçesi ihalesinin şartları şöyleydi: “Mülkiyeti Gerede Belediyesine ait olan çay bahçesi, kapalı alanı ile birlikte 36 aylığına açık teklif artırma sureti ile kiraya verilecek. Kiranın muhammen bedeli aylık 8.000,00 TL. Geçici teminat 8.640,00 TL.”

Gerede Belediyesi’nin Çay Bahçesi ihalesinde ilerleyen günlerde nasıl bir yol haritası çizeceği bilinmez ancak belediye muhtemelen ihale şartlarında iyileştirmeye gidecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BÜYÜK İHALEDE BÜYÜK SESSİZLİK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. mrb arkadaşlar tabi eskiye göre herşey değişti 3 yıl önce ihaleyi alanlar bugün büyük zarardalar çünkü pasta üçe bölündü hanımeli bayanları çekti ikinci alternatif park açıldı arastalar masa dolu belediye ilgilenmiyor yani kendi gelirlerini kendileri kestiler kendi düşen ağlamaz orası en fazla 3 bin tl yapar aylık 9 bin tl ye boluda park kiraladı belediye çay 1 tl ve boş yer bulmak mümkün değil

    Cevapla
  2. kürt aliden sonra ne park işi nede lokanta işi tat vermedi…

    Cevapla