ÇOĞULLU’NUN RAPORU KABUL EDİLDİ

featured

Şubat Ayı toplantıları devam ediyor (2)İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları devam ediyor. Gerede Çoğullu köyü, Karaçayır mevkii tapusunun tarım ve hayvancılık amaçlı uygulama imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen rapor İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantısında oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları devam ediyor. Perşembe günü gerçekleşen son oturumda 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantılar Cuma günü bugün sona erecek.

Perşembe günü gerçekleşen oturumda ilk olarak Merkez İlçe Gövem köyü, tapunun 4 pafta 779 ve 1112 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan II. Konut Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor ele alındı. Gerede İlçesi, Çoğullu köyü, Karaçayır mevkii tapunun 3402 numaralı parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli Tarım ve Hayvancılık amaçlı uygulama imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporun da görüşüldüğü toplantıda her iki rapor da oy birliği ile kabul edildi.

Kıbrısçık İlçesinde bulunan Kıbrısçık İlkokulu bünyesindeki Özel Eğitim Sınıfının daha iyi Eğitim yapabilmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen raporda bu toplantıda görüşüldü. Komisyon raporu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan, “Kıbrıscık İlkokulu bünyesinde dört zihinsel engelli öğrencimiz için özel eğitim sınıfı oluşturulmuş ve öğretmen ataması yapılmıştır. Bu öğrencilerimizin başarılı bir eğitim alabilmesi için genelde zeka geliştirici özellikleri olan maliyeti 5 bin TL’yi aşan ders araç ve gereçlerinin Milli Eğitim Müdürlüğümüzle komisyon olarak yaptığımız görüşmelerde müdürlük tarafından karşılanmasını kararlaştırdık. Bu da bizi çok mutlu etti. Kıbrıscık ilçemizde olduğu gibi tüm okullarımızda özel eğitime tabi öğrencilere yönelik araç gereç ve fiziki donanımlarının tamamlanması gerektiği komisyonumuzun tespitleri arasındadır. Ayrıca özel eğitime muhtaç çocuklarımızın potansiyellerini ortaya koymak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için eğitim kalitesinin artırılmasını komisyonumuz gerekli görmektedir” diye konuştu.

Mecliste alınan kararların takipçisi olunması gerektiğini vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer’de Bolu’daki üstün zekalı çocuklar için de bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Yüceer, başkalarının göremediğini görebilen, olaylara farklı bakış açısıyla bakabilen ve yorum yetenekleriyle olgulara zenginlik katan üstün zekalı ve dahi çocukların eğitiminin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca, İl Özel İdaresinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmelerinin yürütülmesinde İl Özel İdaresini temsil eden TÜHİS (Türk Ağır Sanayii Ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası) 2015 yılı üyelik aidatı olan 18.200 TL.’nin ödenmesi talebi görüşüldü. Talep incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Özel İdaresine bir adet Beko-Loder alımı için Kıbrıscık köye yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere yardım bölümünden Destek Hizmetleri Müdürlüğünün mamul mal alımları bölümüne 140 bin TL. ödenek aktarılması talebinin de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda meclis üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne alınan 10 adet aracın müdürlüğe bedelsiz tahsisinin yapılmasını kararlaştırdı.

Şubat Ayı toplantıları devam ediyor (1)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇOĞULLU’NUN RAPORU KABUL EDİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir