DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yazılı bir açıklama ile kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının destekleme başvurularının başladığını duyurdu.

Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının destekleme başvurularına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Gerede’deki çiftçileri ilgilendiren bu önemli husus hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle: “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal sulama makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu sulama alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulmuştur.

Programın yatırım konuları: Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması, trafo uyarı sistemleri kurulması, ön ödemeli kartlı su sayaçları alınması, manuel çalışan basınçlı sulama tesislerinin otomasyona dönüştürülmesi’dir.

Başvuracak kişi ve kuruluşlar şöyledir:

– Gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aşağıdaki gruplar için programdan yararlanmak üzere başvuru yapabilir.

–  Gerçek ve tüzel kişiler, (a), (b), (c), (ç), (d), (e), (f) bentlerinde belirtilen yatırım konularına, Sulama kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri (g), (ğ), (h) bentlerinde belirtilen her bir mal grubu için başvuruda bulunabilir.

–  Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir.

Başvuru sahiplerinde aranacak özellikler şöyledir:

–  Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yatırım konularından sadece birisi için başvuru yapabilir.

– Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu Tebliğ kapsamında, aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar.

–  Başvuru tekliflerinde, proje sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas mal alım tutarının % 50 si oranındaki katkı payını ve toplam tutara ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar. 

–  Mal alım tutarının hibe desteği kısmı, kamu kaynakları kullanılarak karşılandığı için gerçek ve tüzel kişiler tarafından sağlanması gereken katkı payının finansmanının tamamında kamu kaynakları kullanılamaz.

–  İl özel idaresi, belediye başkanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşları, bunların vakıf, birlik benzeri teşekkülleri ile bunların içinde bulunduğu ortaklıkların ( Köylere Hizmet Götürme Birlikleri hariç ) başvuruları program kapsamında değerlendirilmez.

Hibe destek oranlan ve üst limitleri aşağıdaki oranlardan oluşmaktadır:

– Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının % 50’sine hibe yoluyla destek verilir.

– Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50.000 TL, tarımsal amaçlı şirketler için 100.000 TL, sulama kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri için 200.000 TL’yi geçemez.

–  Mal alım bedellerinin bu miktarları aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

– Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır.

BAŞVURU ZAMANI

Hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin, 31 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar müracaatlarını Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapmaları gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir