GEL YATIRIMCI GEL!

Gerede Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, “Bugüne kadar 5084 sayılı teşvik kanunu ilçemize büyük darbe vurmuştur. Yanı başımızda bulunan il ve ilçeler teşvikten yararlanırken Bolu ve Gerede üvey evlat muamelesi görmüştür. Şimdi 6215 sayılı kanun %50 bedelsiz arsa teşviki ile imdadımıza yetişti.

Pazarda satılan meyve fiyatına Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa veriyoruz. Bunu da yavaş yavaş yatırımcılar görmeye başladı. Gerede OSB çok kısa bir zamanda yatırımcıların akınına uğrayacak ve bunun ilk meyveleri çok yakın zamanda görüşmelerimizin devam ettiği fabrikalar olacak. Buradan yatırımcıya yapacağım tek çağrı: ‘Üvey evlat muamelesi son buldu, elinizi çabuk tutun’dur.”dedi.

MEYVE FİYATINA ARSA!

Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde 23 adet 5000 ve 10000 m/2 den oluşan boş satışa hazır parsellerin olduğunu belirten Allar, 12,00-TL. olan arsa metrekare bedeli %50 bedelsiz kısmı ile 6,00-TL’ye geldiğini, bu bedelle pazardan 1 kg meyve alındığını, Gerede’de ise bu bedele OSB’de yatırımcılara arsa tahsis ettiklerini söyledi.

Gerede’nin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu belirten Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, “Bolu’nun en büyük ilçesiyiz, artılarımız çok fazla. Yatırımcı bir gün Gerede’yi keşfedecek ama o zaman belki yer tahsisi yapamayacağız.”ifadesini kullandı.

OSB AKINA UĞRAYACAK

Gerede’nin konum olarak Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, İstanbul, Ankara, Zonguldak illerine kapı görevi görmekte olduğunu ifade eden Allar, “Gerede, D-l00 ve otoban geçişiyle kütlesel bir nüfusa hitap etmektedir. Önemli karayollarının üzerinde bulunması nedeniyle ulaşım son derece kolay. D-100 uluslararası karayolu çift şerit olarak Ankara’ya 137 km., Bolu’ya 52 km, İstanbul’a 300 km, Zonguldak’a 140 km, Karabük’e 90 km mesafede bir kavşak konumundadır. Bu nedenle Gerede OSB çok kısa bir zamanda yatırımcıların akınına uğrayacak. Bunun ilk meyvelerini yakın zamanda alacağız.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEL YATIRIMCI GEL!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Sayın ALLAR bu düşüncesinin gerçekleşeceğini düşünüyor mu bilmem ama bence sadece %50 hibe ile daha doğrusu küçük bir hibe ile yatırımların artması bana mantıksız geliyor.

    Aslında Gerede konum olarak iyi bir yerede ancak üretici sadece konuma bakmıyor ki alt yapı yatırımlar OSB ve teşvikler yetişmiş işgücü gerekiyor.

    Sizce Gerede’de kaç mühendis, yetişmiş işgücü var veya sizce büyük şehirlerden buraya iş var diye göç olabilir mi. Ki geredenin durumu belli küçük ve kalıplaşmış düşünceler içinde bulunna bir ilçe

    Bence Geredenin kalkınması kısa bir süre içermeyecektir. Kalkınmak için koşturmak gerekir Belediye başkanı iş adamları vb sanayicilerin Bakanlarla görüşmesi gerekir

    Bizim için bakan görüşmesi geleneksel Yağlı Güreşlerde ibaret. Siz düşünün bizim atıp tutan halkımız bakanla konuşacak cesaret bulabilir mi

    Cevapla