GEREDE DERİSİNİN KALİTESİ İTALYA’DA TARTIŞILIYOR

Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık programları kapsamında desteklediği Edu-Shoe ‘International Integrated Training  Plan for the Footwear Sector’ projesinin 4. toplantısı İtalya’nın Lucca şehrinde yapıldı.

Proje, Avrupa’daki önemli ayakkabı kurum ve kuruluşlarını bir araya getiriyor. Bu önemli proje toplantısına ülkemizden; İstanbul TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Proje Koordinatörü Yusuf Koç ve Mehmet Dinç, İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulundan; Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ve Yrd. Doç. Dr. Fazlı Akyüz,  Çek Cumhuriyeti Tomas Bata Üniversitesinden Assoc, Prof. Petr Hlaváček ve Msc. Radim Kocourek, Romanya Gheorghe Asachı Teknik Üniversitesinden Assoc, Prof.  Aura Mihai, Assoc. Prof.  Carmen Loghin, Msc. Ionut Dulgheriu, Yunanistan Girit Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Nikolaos Bilalis ve Prof. Dr. Aristomenis Antoniadis ve ev sahibi İtalya Cesaca Srl’den genel müdür Daniele Del Grande ile Adriano Teresi katıldı.

Çok verimli bir havada geçen toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi veren Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Akçakale, “1500 kelimeden oluşan ve 12 dile çevrilen ayakkabı mesleki sözlüğü gözden geçirildi. Ana dil İngilizce kabul edilerek tüm ortaklar 1500 kelimeyi kendi dillerine çevirdiler. Bunun yanında ayakkabı sektöründe söz sahibi olan ülkelerin dilleri de eklenmiştir. Mevcut durumdaki diller İngilizce, Türkçe, İtalyanca, Yunanca, Romence, Çekçe, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Çince, Rusça ve Arapçadır. Proje kapsamındaki yeni dillerinde eklenmesi sürecek.”dedi.

Proje kapsamında kurulan www.edushoe.com web sayfasının yayına başladığının bilgisini veren Akçakale, “Web tasarım çalışmaları devam etmektedir. Web sayfasında proje kapsamında yapılan çalışmalar ve aktiviteler hakkında bilgi verilmektedir. Web sayfasının önemli bir görevi de 12 dildeki ayakkabı sözlüğüne online destek vermesidir. Kullanıcılar web sayfasına girerek mevcut dilleri kullanarak ayakkabı terimlerinin istediği dilde karşılığını bulmasıdır. Toplantıda; web sayfasının geliştirilmesi için gerekenler masaya yatırıldı.”ifadesini kullandı.

16 NİSAN’DA GEREDE’DELER

Deri ve ayakkabıcılık sektörü üzerine yapılan bu önemli projede, önümüzdeki yıllar için yeni proje fikirleri, yapılabilecek çalışmalar, ortakların hangi ülkelerden ve kurumlardan seçileceği ayrıca çalışmaların ne şekilde planlanacağının görüşüldüğünü bildiren Yrd.Doç.Dr. Akçakale, “Edu-Shoe projesinin son toplantısı Türkiye’de yapılacaktır. Son toplantının yeri ve zamanı olarak 16–17–18 Nisan 2013 İstanbul ve Gerede olmasına karar veridi. Ayrıca katılımcıların 18 Nisan 2013 tarihinde İstanbul CNR Fuar merkezinde yapılacak olan Uluslararası (Ayakkabı Moda Fuarı) AYMOD’a katılmaları için bu tarih özellikle seçilmiştir.”dedi.

Türk delegasyonu; İtalya Lucca’daki 8-9-10 Ekim 2012 tarihlerinde 3 gün devam eden resmi toplantıların ardından 11 Ekim 2012 Perşembe günü (yarın) Bolanya’daki SIMAC (deri ve ayakkabı) fuarı ziyaretinden sonra Türkiye’ye dönüş yapacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE DERİSİNİN KALİTESİ İTALYA’DA TARTIŞILIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir