GEREDE MANTARI İTALYA’YA GİDİYOR PARAYI ARACI KAZANIYOR

Her yıl Sonbahar başlangıcında yağmurların yağmasıyla beraber Gerede yöresine has olarak bilinen kanlıca ve diğer mantarlar bölge bölge yoğun bir şekilde bitmeye başladı. Gerede’de yetişen mantar halkımızdan çok yurtdışına sevk ediliyor.   

Ziraat Odası Başkanı Nazım Göktaş, konuya ilişkin, Gerede’de yetişen mantarların ayrı bir lezzete sahip olduklarını ve hatta bu mantarların İtalyan mutfağında bile kullanıldığını söyledi.

Gerede’de yetişen mantarların köylü ve şehirli vatandaşlar tarafından ucuza satıldığını belirten Ziraat Odası Başkan Nazım Göktaş, ilçemizde yetişen mantar türlerinin ayrı bir lezzette sahip olduğunu ve vatandaşlar tarafından zorlukla toplanan bu mantarları, ilçe dışarıdan gelen aracıların ucuza alarak dış piyasaya sürdüklerini iddia etti. 

ARACIYA YEDİRMEM

İtalyan mutfağını süsleyen mantarların Gerede’den gittiğini ve bunun araştırmasının yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Göktaş, “Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız bin bir zahmet vererek topladığı mantarları, dışarıdan gelen yabancı vatandaşlara toptan alım yapıldığı için 3 TL ile 4 TL gibi gülünç rakamlara satıyor. Oysa vatandaşlarımızın büyük emekler vererek topladıkları bu mantarları alan yabancı kişiler, mantarları dış piyasaya sürerek üzerinden yüklü miktarda para elde ediyorlar. Bu konu üzerindeki çalışmalarımızı oda olarak başlattık. Amacımız çiftçilerimizin büyük emekler vererek topladıkları mantarları aracı kişiler tarafından değil doğrudan dış piyasaya sürmeyi hedefliyoruz. Böylelikle çiftçilerimiz daha fazla gelir elde edeceklerdir. Köylülerimizin ve çiftçilerimizin gelir düzeyleri bellidir. Çiftçinin alın terini aracıya yedirmem.”sözlerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE MANTARI İTALYA’YA GİDİYOR PARAYI ARACI KAZANIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir