GEREDE TSO MARKA 1. KURUL TOPLANTISINDA

featured

Gerede TSO Marka 1. Kurul toplantısında  12Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2015 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısına katıldı.

Bolu ilinden 13 kurul üyesinin olduğu kurulda İlçemizi Gerede TSO temsil etti. Olağan Kalkınma Kurulu Düzce’de Fenerbahçe Topuk Yaylası tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı ve 5 ilin (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Düzce Valisi Ali Fidan, kalkınma ajanslarının yerel imkanları değerlendirmede, yerelde birtakım insiyatif almak sureti ile yerelden başlayıp genele doğru giden bir kalkınma hamlesini başlatmak amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam edeceğimi belirten Vali Fidan, ‘’Bizde ilimizde ve bölgemizde değişik faaliyetleri uygulamaya koyuyoruz. Tabi burada asıl önemsememiz gereken şey kalkınma ajanslarında sivil toplumun, devletin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin bir arada faaliyetler yürütmesidir. Buralar aslında güzel bir platform oluyor, komşu illerin valileri, belediye başkanları burada bir araya geliyor. Kalkınma ajanslarının böyle bir faydası var. Ben hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum” İfadelerinde bulundu.

Kalkınma Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise, gündem maddelerine geçerek toplantının bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantının ilk bölümünde Ajans Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı, ajansın 2014 yılı faaliyet raporunu kurul üyelerine aktardı. Sonra sırasıyla ajansın 2014 yılı denetim raporu sunumu, Yatırıma Uygun Arsa Bilgi Sistemi (YATBİS) ve MARKASTAT uygulaması hakkında kurul üyelerine bilgi aktarımı gerçekleştirildi. Son gündem olarak Ajansın destek vermiş olduğu başarılı proje sahiplerinde kurula projeleri hakkında bilgi verdiler. Kurul, dilek ve temennilerin alınması akabinde toplantı sona erdi.

Gerede TSO Marka 1. Kurul toplantısında  2

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE TSO MARKA 1. KURUL TOPLANTISINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir