GEREDE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIM 2015’DE BİTECEK

Gerede ekonomisinin bel kemiği olan Deri Sanayisini bulunduğu konumdan daha yukarılara taşıyacak hamleler üst üste yapılıyor.

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan yüklenici firma çalışmalara hemen başladı. Yaklaşık 16 Milyon TL’ye mal olacak olan alt yapı çalışmalarının ilk adımı yolların açılması çalışmaları oldu. Şu anda yol açma ve sıyırma çalışmaları devam ediyor. Yol genişliğinin toplam50 metreolduğu çalışmaların iklim şartları elverdiği sürece 2012 yılının son gününe kadar süreceği ifade edildi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde bir takım ziyaretler yaptı. Yapılan ziyarette, Başkan Baygın, Müteşebbis Heyeti Üyeleri Selahattin Gürcan ve Ali Sağol ile birlikte çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Baygın, yapılan çalışmaların hızından ve ciddiyetinden oldukça memnun olurken, müteahhit firmanın yetkilileri çalışmaların aralıksız devam edeceği ve süresi içersinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasını hedeflediklerinin bilgisini verdiler.  

Belediye Başkanı Ömer Baygın, “Yıllardır Deri Sanayinin taşınması noktasındaki süreç resmen başladı ve devam ediyor.  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı ihale kapsamında, Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne yol, içme suyu, evsel-sülfürlü-kromlu atıksu ve yağmursuyu inşaatı, kanalizasyon, drenaj yapımı yapılacak alt yapı çalışmalarına yaklaşık 16 Milyon (Trilyon) TL harcanacak. Çalışmaların 30 Ekim 2015 tarihine kadar tamamlanmasının ardından müteakiben parsellerin üzerine fabrika inşaatlarının yapım süreci başlayacak.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIM 2015’DE BİTECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. harikasınız.inşaallah o günleri iple çekiyoruz.

    Cevapla