GTSO’DAN TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİ

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, ekmek imalatı ve satışı yapan işletmecilere yönelik olarak “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” düzenliyor.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), yazılı bir açıklama ile ekmek imalatı ve satışı yapan işletmecilere yönelik olarak “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” düzenleneceğini duyurdu.   

GTSO’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2012/2 No’lu Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 numaralı ekinin 10’uncu maddesi “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar.”yükümlülüğünü getirdi.

Bu tebliğ hükmü uyarınca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında odamız tarafından gerekli girişimler sonucu, bu eğitimi verme hususunda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası adına yetki alınmıştır. Bu yetki ve sorumluluk doğrultusunda, genel hijyen eğitimleri konusunda, yapılacak denetimlerde ilgili üyelerimizin idari para cezalarına muhatap kalmalarını önlemek, gıda kanununun ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak için, fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele yönelik olarak, Bolu İl Tarım Müdürlüğü Eğitimcileri aracılığı ile odamız tarafından Temel Gıda ve Hijyen Eğitimi, yine odamız tarafından “Gıda Güvenliği, Gıda Hijyeni” eğitimi 30 Ocak 2013 Çarşamba günü 10.00 -17.00 saatleri arasında GTSO Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda başarılı olanlara sertifika verilecektir. Eğitime katılmak isteyenlerin 29 Ocak 2013 Salı günü saat 14:00’e kadar katılımcı listelerini odamıza teslim etmeleri önemle duyurulur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GTSO’DAN TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir