GTSO’DAN HİJYEN SEMİNERİ

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından ekmek imalatı ve satışı yapan işletmelere yönelik “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” isimli seminer düzenlendi.

“Temel Gıda Hijyen Eğitimi” kapsamında düzenlenen seminerin tümünde konuşmacılar Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Hüseyin Paçal ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Mühendisi Birsen Hitit tarafından rüzgar, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı ile el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konuları hakkında bilgi verildi.   

Yeni ekmek tebliği ile ilgili de açıklamalar yapılan seminerde, satıcı ve dağıtıcıların kesinlikle ekmeğe el değmemesi gerektiği ve bu konudaki en büyük sıkıntının da müşterilerin bunu ihmal etmesi olduğu ifade edildi. Bunun engellenebilmesi için, iş yeri sahiplerinin dolaba uyarıcı yazılar yazması ve eldiven bulundurması önerildi.

Zamanla vatandaşların bu konuda titiz davranmaya başlayacağını belirten konuşmacı Birsen Hitit, marketlerde birden fazla ekmek çeşidinin de bulunma zorunluluğunun olduğunu kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GTSO’DAN HİJYEN SEMİNERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir