İHALE İPTAL

12 Ekim 2012 Cuma günü yapılan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çay Bahçesi ihalesi iptal edildi. Daha önceki ihaleyi Siirtli Talat Alp 8 Bin 100 TL’ye almıştı.

12 Ekim 2012 Cuma günü gerçekleşen Gerede’deki en büyük ihalelerden biri olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çay Bahçesi ihalesinde Hüseyin Yıldız ile Talat Alp isimleri yarışmış, iki kişinin yarıştığı bu ihale çabuk sonuçlanmıştı. 8 Bin TL ihale başlangıç fiyatı ile başlayan ihalede Talat Alp 8 Bin 100 TL teklif etmiş, Hüseyin Yıldız sürpriz bir çıkış yaparak Siirtli Talat Alp’e ihaleyi bırakmıştı.

Hüseyin Yıldız’ın Talat Alp’e ihaleyi bırakmasına bir anlam verilemezken, kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasından sonra ilçenin tek gözde mekanı haline gelen Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çay Bahçesi ihalesinin bu kadar çabuk sonlanmasını kimse beklemiyordu. Çay Bahçesi ihalesini 3 yıl önce 14 Bin 100 TL’ye alan Hüseyin Yıldız’ın 8 Bin 100 TL’ye ihaleyi bırakması şaşkınlık yarattı.

REKABET OLUŞMADI

Dün toplanan ihale komisyonu Çay Bahçesi’nin ihalesine ilişkin nihai kararı açıkladı. Kararda ihalenin iptal edildiği bildirildi. İhalenin iptaline neden olan hususa da yer verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gerede Belediyesine ait Cumhuriyet Meydanı Çay Bahçesi 12 Ekim Cuma günü saat:15.00’da Gerede Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda ihale edildi.

Hüseyin Yıldız ve Talat Alp’in yarıştığı İhale 8000 TL başlangıç bedeli ile açıldı. İhaleye katılan Talat Alp 8100 TL teklif etti. Hüseyin Yıldız hiçbir fiyat teklifi vermeyerek ihaleden çekildiğini açıkladı. Bu durum neticesinde; ihalede rekabetin oluşmamasından dolayı ihale iptal edilmiştir. İleriki bir tarihte yeni şartlarla yeniden ihaleye çıkılacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İHALE İPTAL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir