KADER GÜNLERİ

Ocak ayında eylem yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan işçilerin bugün yapılacak mahkemeyle yargılanmalarına devam edilecek. 22 işçinin savunmasının alınacağı mahkemede işçiler hakkında kararın verilmesi bekleniyor.  

Ocak ayında eylem yaptıkları gerekçesiyle haklarında Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılan 94 deri işçisinin yargılanmalarına 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü başlanılmıştı.

11 Temmuz Çarşamba günü Gerede Adliyesi’ndeki büyük mahkeme salonunda görülen davada, işçilerin teker teker çağrılarak savunmaları alındı. Hakim önüne çıkan işçiler, eyleme kaç gün katıldıkları ve neden eylem yaptıklarını anlattı. Davanın Hakimi Gülcan Dede, saat 09:00’da başlayan duruşmada 72 işçinin savunmasını almış, kalan 22 işçinin savunması ise duruşmaya gelmedikleri için alınamamıştı. 

Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ayrıca bu duruşmada tanık yada şahit olarak dinlenilmesini istemiş ve bu talep, Hakim tarafından uygun görülerek, Özcan’ın da mahkemede kendi isteğiyle görüşleri alınmıştı.

Saat 14:00’de mahkemeye gelen tüm işçilerin (72 İşçi) savunmaları alınırken, Hakim Gülcan Dede, savunmaları alınamayan 22 işçinin de savunmasının alınması için mahkemeyi 28 Kasım 2012 Çarşamba gününe ertelemişti.

28 işçinin savunmasının alınamadığı için ertelenen davada 28 işçinin savunmasının alınamadığı için karar verilememişti. Bugün görülecek mahkemede işçiler hakkında kararın verilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KADER GÜNLERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir