OSB’YE 5 FABRİKA

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, organize sanayi bölgesinde yaşanan son önemli gelişmelerle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Allar, OSB’de 5 fabrika inşaatının devam ettiğini, fabrika inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte OSB’de faaliyette bulunan fabrika sayısının 13’e çıkacağını belirtti. Allar ayrıca, Gerede’nin en büyük fabrikası konumundaki Gerkonsan’daki bilmecenin önümüzdeki 1 ay içersinde çözüleceğinin sinyalini verdi.  

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Allar, organize sanayi bölgesindeki gelişmelere ilişkin gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serkan Candan’a önemli açıklamalar yaptı.

Allar, öncelikle Gerede’nin en büyük fabrikası konumundaki Gerkonsan’daki bilmeceye ilişkin bir takım sinyaller vererek, “Gerkonsan A.Ş.’nin hisseleri yapılan son hacizli satışla Bank Asya’nın oldu. Fabrikada önemli gelişmelerin olduğu bilgisini edindik. Bu fabrikada muhtemelen önümüzdeki 1 ay içersinde olacak gelişmeleri hep beraber göreceğiz. Her vatandaş gibi isteğimiz Gerede’nin bel kemiklerinden olan fabrikamızın biran önce faaliyete başlaması.”dedi.

Yatırımcı Bekliyoruz

Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 51 parselin olduğu bilgisini veren Mustafa Allar, bu 51 parselin 23’ünün yatırımcı beklediğini söyledi. Ankara ve İstanbul’un ortasındaki Gerede’de ulaşım noktasında yatırımcıların sıkıntı yaşamayacaklarını belirten Allar, doğalgazın da yine yatırımcılar için büyük avantaj olduğunu, boş olan 23 parsel üzerine fabrika kuracak yatırımcıların yine bu avantajdan da faydalanabileceklerini söyledi.

Tekstil, Kimya ve Metal

Sanayileri inşaat halinde

Gerede Organize Sanayi Bölgesinde 5 fabrika inşaatının devam ettiği bilgisini de veren GTSO Başkanı Mustafa Allar, “Bu fabrika inşaatlarının ikisinin proje aşamalarında sona gelindiğini, inşaat halinde olan diğer 3 fabrikanın ise; Asfa Tekstil A.Ş., Sukay Kimya ve Mobilya Sanayi, İlamet Metal Sanayi olduğunu ifade etti.

Organize Sanayi’nde faaliyette bulunan fabrikaları ise Allar şöyle sıraladı; Gonteks Tekstil Ürünleri Tic.A.Ş., Gentuğ Tekstil Ürünleri San.Tic.A.Ş., Linter Tekstil Ltd.Şti., Nova Orman Ürünleri San.A.Ş., Otoman Kaplama Sanayi, Has Dekorasyon Paz.Tic.A.Ş., Şan Tarım Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti. (Kemik Unu Fabrikası), Ansa Boya Kimya İnş.San.Tic.Ltd.Şti.

Gerede OSB’de faaliyete geçecek olan 5 fabrikanın ilçe istihdamına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten GTSO Başkanı Allar, 23 boş parselin dolması için Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Ömer Baygın ile birlikte girişimlerinin devam ettiğini söyledi.

Yine OSB’de tahsisi yapılıp inşaatına başlanılmayan 15 parselinde, arazi sahipleri tarafından verilen süre çerçevesinde inşaatlarına başlayacaklarını, inşaatına başlamayan parsellerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın istismarlara karşı yaptırımının net olduğunu ve arsa spekülasyonuna karşı bakanlığın tahsis iptaline gittiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OSB’YE 5 FABRİKA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir