TAŞINMA SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Deri Sanayi’nde dün sıcak gelişmeler yaşandı. Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihale süreci başladı. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, altyapı ihalesinin 15 Milyon 430 Bin TL’ye mal olacağını söyledi.

Gerede için dün, tarihi bir gün olarak kayıtlara geçti. Yıllardır taşınması gündemde olan şehir merkezindeki Gerede Deri Sanayi’nin taşınma süreci, Deri OSB Müteşebbis Heyeti tarafından çıkılan altyapı ihalesi ile resmen başladı.

Deri Sanayi’nin taşınması noktasında yıllardır büyük çaba harcayan isimlerin başında gelen Belediye Başkanı Ömer Baygın, 24 Temmuz 2012 Salı gününü tarihi bir gün olarak nitelendirdi.

Baygın, “Yıllardır Deri Sanayinin taşınması noktasındaki süreç bugün (dün) resmen başladı. Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne yol, içme suyu, evsel-sülfürlü-kromlu atıksu ve yağmursuyu inşaatı, kanalizasyon, drenaj yapımı yapılacak alt yapı ihalesine dün çıkıldı. 131 hektarlık alana sahip Deri OSB altyapı çalışmalarına 15 Milyon (Trilyon) 430 Bin TL harcanacak.”dedi.   

İHALE 09 AĞUSTOS’TA 

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı ihalesinin 09 Ağustos 2012 Perşembe günü yapılacağı bilgisini veren Başkan Baygın, ihalenin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile Gerede DERİ OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı’nın sorumluluğu altında yapılacağını ve ihale tarihinden sonra 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağını ifade etti.  

3 YIL SÜRECEK

Altyapı çalışmalarının 30 Ekim 2015 (3 yıl) tarihinde tamamlanacağı bilgisini veren Baygın, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Deri Sanayi artık şehir merkezinden taşınacak. Talep olması halinde fabrika binalarını TOKİ aracılığıyla uzun vadeli yaptıracağız. Gerede’de uygulanmaya başlanan arsa teşviki kapsamında taşınacak dericiler arsa fiyatlarının sadece yarısını ödeyecek.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TAŞINMA SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir