TAVAN YAPAN HAM DERİYE SENEGAL’DEN MÜJDE VAR!

ÖZEL HABER: Serkan CANDAN_

Gerede Belediyesi ile Senegal Cumhuriyeti Mbacke Belediyesi arasında imzalanan “Kardeş Şehir Protokolü” imza töreninde gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serkan Candan’ın sorularını yanıtlayan Mbacke Belediye Başkanı İbrahima Gueye, bu işbirliği çerçevesinde ekonomik noktada nasıl bir işbirliği olacağına ilişkin soruya önemli yanıtlar verdi.

Özellikle şu sıralar tavan noktasına ulaşan ham deri fiyatlarına ilişkin müjdeli bir açıklama yapan İbrahima Gueye, dericilerin daha ucuza, çok daha kaliteli ham deriyi bu ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde ülkelerinden ihraç edebileceklerini söyledi.

Gerede ile her türlü ekonomik işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Gueye, özellikle ham madde noktasında iki ilçenin yapılacak işbirlikleriyle kardeşliğini daha da pekiştirebileceğini söyledi.

Kendi bölgelerinde özellikle mermerin de bol olduğunu ve bu noktada yapılacak işbirliği ile bu mermerin piyasaya sürülebilmesi noktasında Gerede’deki mermer sanatçılarına ülkelerinde ihtiyaç duyduklarını belirten Guaye, ekonomik anlamda önemli gelişmelerin olabileceğinin sinyalini verdi.

2 şehir arasında birçok ortak nokta olduğunu vurgulayan Gueye, Mbacke’nin de Gerede gibi muhafazakar olduğunu ve nüfusunun tamamının Müslüman olduğunu belirterek, yine ekonomik anlamda da önemli ortak noktalarının olduğunu, Geredeli işadamlarıyla karşılıkla işbirliği içinde çalışmalar yapmak istediklerini, Mbacke’de de ham deri sektörünün olduğunu, ham deri toplama merkezi olan bir belediye olduklarını ve deri ticareti ile uğraşan Geredeli işadamları ile karşılıklı ticaret yapılabileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TAVAN YAPAN HAM DERİYE SENEGAL’DEN MÜJDE VAR!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir