TEŞVİKTE GEREDE FARKI

tesvik
tesvik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, iş çevreleri ve yatırımcıların uzun süredir beklediği Yeni Teşvik Sistemi’nde Bolu bölgesi 2. Bölgede yer alırken, Gerede Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapacak yatırımcı 3. Bölgede yer alan teşvikten yararlanacak.

Daha önce Gerede Organize Sanayi Bölgesine fabrika kurmak isteyen yatırımcı 1. Bölgede yer alan Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki yatırımcılarla aynı teşviki alıyorken, şimdi fabrika kuracak yatırımcı teşvikte 3. Bölgede yer alan Balıkesir, Bilecik, Burdur, Gaziantep, Karabük, Karaman, Manisa, Mersin, Samsun, Trabzon, Uşak ve Zonguldak illerine verilen teşvikin aynısını alacak. Bu noktada açıklanan yeni teşvikten Gerede’nin çok karlı çıktığını söyleyen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.


FAYDALI ÇIKTIK


Mustafa Allar, “Gerede olarak daha önce 1. Bölgenin imkanlarından faydalanıyorduk. Hükümetimizin açıkladığı yeni teşvike göre, şu anda 2. kategorideyiz. Gerede Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlarda 3. Bölgeye verilen imkanlardan yararlanacağız. Tabi ki bu teşviklerden Deri Organize Sanayi Bölgemiz de yararlanacak. Açıklanan yeni Teşvik Sisteminin bizim açımızdan önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Açıklanan teşvik sisteminden Gerede olarak faydalı çıktık.”dedi.

 

Son olarak, ithalat, enerji gibi yatırımların 5. Bölge imkanından faydalanabileceğini belirten Allar, “Özel teşvik kapsamında avantajlı konuma geçtik.”ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEŞVİKTE GEREDE FARKI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir