VATANDAŞ, 5000 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK OTOMOTİV FABRİKASINI UNUTMAMIŞ!

2011 Genel Seçimleri öncesi ortaya atılan 5000 kişinin çalışacağı otomotiv fabrikası iddiaları ilçedeki insanlar üzerinde büyük etki yaratmış, ancak geçen zamanın ardından bunun gerçekleşmeyeceği anlaşıldığında haliyle bazı senaryolar üretilmeye başlamıştı.  

Şimdi de yeni bir fabrika girişimi bazı basın-yayın organlarında işlenmeye başladı. Kocaeli-Çayırova’da faaliyet gösteren Döksan Basınçlı Döküm ve Makina Sanayi Şirketi yetkilileri tarafından yatırım imkanlarını araştırmak üzere Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunulduğu ve önceliğin Gerede’ye verildiğine dair gündeme getirilen, 300 kişiyi istihdam edecek fabrikanın ilçeye kurulup-kurulmayacağı konusuna vatandaşlarımızın yorumu bir hayli ilginç oldu.

Kurulursa Gerede’de yedek parça üretimi yapacak fabrikanın kurulmasına vatandaşlarımızın inanmadığı dün ilçe merkezinde vatandaşlarımıza, “Gerede’ye gelecek 300 kişilik otomotiv yedek parça fabrikası hakkında düşünceleriniz nelerdir?” diye yönelttiğimiz sorudan ortaya çıktı. Fabrika hususunu vatandaşlarımıza sorduğumuzda aldığımız cevaplar; Gezer Fabrikası ve 5000 kişilik otomotiv fabrikası üzerinden geldi.

Bir vatandaşımız, bu soruya; “Gezer Fabrikasını, 5000 işçi çalıştıran otomobil fabrikasını getirdiler. Şimdi de otomotiv yedek parça üretimi yapan fabrikayı getiriyorlar!”dedi.

Bir başka vatandaşımız ise “Önce 5000 işçili otomotiv fabrikası, sonra 2000 işçili Gezer Fabrikası şimdi de 300 kişilik yedek parça fabrikası. Sayı gitgide düşüyor, garip bir durum.”diye yorumladı.

İnsanlara boşa umut vaat etmeyin” diyen bir vatandaşımız ise konuya oldukça düşündüren bir cevap vererek, “Artık fabrikanın temeli atılsa da inanmam.”dedi. Bunlara benzer bir çok yoruma ilişkin vatandaşlarımızın görüşünün aynı olması dikkatlerden kaçmadı. Dün şehir merkezinde görüştüğümüz hiçbir vatandaşımız, konuya olumlu bir cevap vermedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VATANDAŞ, 5000 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK OTOMOTİV FABRİKASINI UNUTMAMIŞ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 14 Aralık 2012, 11:16

    SELAM VE DUA İLE. BİZİM MEMLEKETİMİZ OLAN GEREDENİN HALİ ORTADA 20 YILDIR AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİP GİDİYOR. SANAYİLEŞME HAYALLERİ KURULUP DURUYOR. GEREDEDE SANAYİLEŞMEŞ ANLAŞILAN HAYAL ÜRÜNLERİ A.Ş. OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEK.
    İNŞAALLAH BU HAYAL DEĞİL GERÇEK BİR SANAYİLEŞME OLUR. TABİKİ BU İŞTE KİM YARDIMCI OLACAKSA GEREDELİLERİN ADINA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. AMA HALA HAYAL ÜRÜNLERİ A.Ş. OLARAK DEVAM EDİLİRSE GEREDELİ HEMŞEHRİLERİMİZ KİMİN YAKASINA YAPIŞMASINI BİLMELİ.
    UYANIŞ ZAMANI GELDİ GEÇMESİN ARTIK.

    Cevapla