BİNA YILSONUNA YETİŞECEK

featured

2 Bina yılsonuna yetişecekBolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş gazetemize yaptığı açıklamada, Gerede’de yapılacak olan hizmet binasının yapım ihalesinin 11 Nisan 2015’de yapılıp yılsonuna yetişeceğini söyledi.

“Hizmet binasının yapım ihalesi olacak”

Yeni açılacak hizmet binaları ile ilgili olarak vatandaşlara hizmetin daha iyi daha kaliteli daha hızlı tam donanımlı şekilde verileceğini ifade eden Çavuş, “Bizim Gerede’de merkez müdürlüğümüz var. Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan ve Mengen ilçelerine hizmet vermekte olan hizmet binamız var. Kaymakamlık binasının alt katında faaliyette bulunuyordu. Buraya yeni bir hizmet binası kazandırmak noktasında belediyemiz ile görüşmelerimiz olmuştu. Prim borcuna mahsuben yer talebimiz olmuştu. Gerede Belediye Başkanı’mıza ayrıca buradan teşekkür etmek istiyorum. Sayın milletvekillerimize de, Belediye Başkanımızın da özverisi ile birlikte Gerede’de bir arsa takası gerçekleştirdik. Kurum başkanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde de projesini onaylattık. 2015’in 11 Nisan’ı Çarşamba günü hizmet binasının yapım ihalesi olacak. İnşallah yer tesliminden itibaren 240 gün binanın teslim süresi olacak ve yılsonunda inşallah Gerede’de müstakil bir hizmet binası ile vatandaşlarımıza daha iyi, daha kaliteli, daha hızlı, tam donanımlı şeklinde hizmetimizi gerçekleştireceğiz’’ diye konuştu.

Gerede’de vekâleten merkez müdürlüğü yapan Kenan Çakır’ın asaleten Safranbolu’ya atandığını hatırlatan Çavuş, ‘’Görevde yükselme neticesinde Karabük Safranbolu’nun merkez müdürü olarak asaleten atandı. Gerede ilçemize de Merkez İlçe Müdürü olarak bu görevde yükselme sınavı sonucu İzmir’den Nuray Emengen Erdal isminde müdür arkadaşımız atandı pazartesi günü itibari ile görevine başladı” dedi.

Genel Sağlık Sigortası ile ilgili yapılandırma süresinin devam ettiğinin kaydeden Çavuş, şöyle devam etti; ‘’30 Nisan 2015 tarihine kadar burada bize müracaat etmesi gereken daha 11 bin 546 kişi var. Şu ana kadar müracaat edenler açısından etmesi gerekenleri düşündüğümüzde çok bir talep olmadığını görüyoruz. Burada da basın yayın kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleri ile yapmış olduğumuz toplantılar vs. çalışmalar ile birlikte bu genel sağlık sigortalılarımızı bunun duyurusunu yaparak bir an önce gelir testlerini tamamlayarak tüm borçlarının yapılandırılmasını sağlayacağız. Şu ana kadar bu açıdan düşük seviyede kaldığımızı düşünüyorum. Bağkur prim borcu yapılandırılmasında 51 milyon 703 bin 174 TL prim borcu yapılandırılmış ve bunlardan 9 milyon 940 bin 782 TL’de şuana kadar tahsis edilmiş miktar” dedi.

“Yoğun bir talep oldu”

Ekim ayında başlayan yapılandırma süreci hakkında bilgiler veren Çavuş, “2 Şubat itibari ile yapılandırma sürecini tamamlamış olduk. Yoğun bir talep oldu. Bizim için en önemlisi herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden hem müracaat edenler açısından hem çalışanlarımız açısından süreci en doğru şekilde problemsiz bir şekilde tamamlamaktı. Bunu da tamamlamış olduk. Hem işverenler açısından prim borçlarının yapılandırılması vardı, hem bağkurluların prim borçlarının yapılandırılması ile genel sağlık sigortalıların prim borçlarının yapılandırılması vardı. Genel sağlık sigortalı olanların prim borçlarının yapılandırılma süresi daha devam ediyor. Onun 30 Nisan 2015 tarihine kadar süresi var” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİNA YILSONUNA YETİŞECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir