3000 GEREDELİ ANKARA’DA BULUŞTU

featured

6Gerede Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, mübarek ay vesilesiyle iftar yemeğinde Ankara’da 3000 kişinin katılımı ile Geredelileri buluşturdu.

Şehir dışında bulunan Geredelileri tek çatı altında toplayarak, memleketi geliştirme çabaları için fikir alışverişleri yapan dernek, hemşericilik bilincinin artması adına Ankara Anıt Park Anfa’da iftar yemeğinde buluşturdu. Kurulduğundan beri bilhassa Ankara’da yaşayan Geredelilerin önderliğinde tüm hemşerilerimizi bir araya getirip, birlik ve beraberlik sağlamayı amaçlayan Gerede Kültür ve Yardımlaşma Derneği, birliktelik çalışmasını bir iftar yemeği ile taçlandırdı. Sıcak ve samimi ortamda geçen program hemşerilerin kaynaşmasına vesile oldu.

Binlerce Geredeli iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini ve manevi atmosferini ya-şadı. Geredelilerin yoğun ilgi gösterdiği iftar programına Ak Parti Bolu Milletvekili Geredeli Fehmi Küpçü, HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Danıştay Üyesi Ahmet Saraç, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) Üyesi Geredeli Hemşerimiz Doç. Dr. Murat Doğanay, Anfa Genel Müdürü Ramazan Aslan, Bolu Esnaf Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret ve Gerede Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, bürokratlar, daire müdürleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda Geredeli katıldı.

Kur’an tilaveti ve ilahilerle süslenen iftar programı Hacı Bayram Veli Cami İmamı Geredeli Yunus Koçan’ın yemek duasının ardından selamlama konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Gerede Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Alagöz, iftarda Geredeliler olarak birlikte bulunmamıza vesile olan Anfa Genel Müdürü Ramazan Arslan’a ve derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Derneğin amacından bahseden Alagöz, ‘’İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır. Hadisi şerifinden anlaşıldığı gibi Gerede nüfusuna kayıtlı olan tüm hemşerilerimizi kaynaştırmak ve hemşericilik bilincini geliştirmek istiyoruz. Hemşerilerimiz arasında yardımlaşma ve birliktelik bilincini geliştirmek istiyoruz. Çeşitlik etkinliklerle örf ve adetlerimizi nesillere anlatmak istiyoruz. Geredeli olmak bir lütuftur. Geredeli olmak milliyetçi, muhafazakar, dürüst ve çalışkan olmaktır. Geredeli olmaktan gurur ve onur duyuyoruz’’ dedi.

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli de, Gerede’nin çok önemli bürokratlar yetiştirmiş ve ülkenin belli yerlerine gönderdiğini belirterek Gerede’nin hafızlar ve alimler diyarı olduğunu vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak hafızlık eğitimine önem verdiklerinin altını çizen İzmirli, ‘’Yaygın din eğitimini sürdürmeye çalışıyoruz. Arapça ve Osmanlıca kursları açıyoruz. Şuanda Hafızlık Eğitim Merkezi yapma çalışmalarına başladık. Birkaç haftaya kadar da inşaatına başlayacağız’’ ifadelerine yer verdi.

İzmirli, ‘Vakit iyilik vakti bu ramazan ve her ramazan’ diyerek, ‘’Şehrimizde ve çevremizde yaşayan tüm insanlara iyilik yapma zamanı’’ olduğunu kaydetti.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da,  bu güzel anlamlı günde Geredelileri bir araya getiren  dernek başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Gerede’nin değişim ve dönüşüm noktasında yardım ve desteklerini esirgemeyen Milletvekili Fehmi Küpçü ve HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz’a ve Ankara’da hizmet veren diğer bürokratlara teşekkür ederek sözlerine devam eden Allar, ‘’Gerede Deri Sanayi çok yakın zamanda taşınacak ve daha modern alanda üretim yaparak dünyaya hitap edecek. Diğer projemiz ise Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanı. Geri adım atmadan en yakın zamanda dönüşüme kavuşacak. Arasta Projemiz de önemli. Hamamönü gibi aynısını yapma mücadelesi vereceğiz. Üniversitemiz devam ediyor. Dört yıllık bölümlerle öğrenci sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yine cezaevi projemiz var. Milletvekili Fehmi Küpçü ve HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz abimin desteği ile yapacağız’’ diye konuştu.

Ankara’da yaşayan Geredelilere her zaman kapılarının ve gönüllerinin açık olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’de hemşerilerine her durumda gelip sıkıntılarını anlatabileceklerini belirterek, iftar programı düzenleyerek birlikteliğimize vesile olanlara teşekkür edip, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

5

3

2

1

4

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
3000 GEREDELİ ANKARA’DA BULUŞTU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir