ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

featured

11Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Gerede’de çeşitli törenlerle kutlandı.

Kaymakam Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Haktan Doğan Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan kutlama törenleri daha sonra Mustafa Halil Çevikoğlu İlkokulundaki düzenlenen programla devam etti.

Kaymakamlık önünde yapılan programda konuşma yapan Personel Astsubay Kıdemli Çavuş Yaşar Akın, Türk adının dünyaya duyurulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, kurdukları devletler ve imparatorluklar tarihe yön verenlerin, kazandıkları zaferlerle çağ açıp, kapayanların, idealleri uğruna bedenlerini, bu kutsal topraklara koydukları gün olduğunu söyledi.

18 Mart, davul zurna ile asker ocağına gönderdiği oğlunun, tertemiz alnını öperek son yolculuğa uğurlayan aziz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocuklarının günü olduğunu belirten Akın, ‘’Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna, canlarını seve seve feda eden, Asya’da Afrika’da Avrupa’da yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun dört bir yanındaki şehitlerde ve savaş şartları gereği bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan binlerce kahraman şehidimizin, aynı günde ve görkemli bir şekilde anılması için belirlenmiş şehitleri anma günüdür’’ dedi.

Mazisi insanlık tarihi kadar eski olan aziz milletimiz, dünyada; ‘ordu millet’ olarak tanındığının altını çizen Akın şöyle devam etti:

‘’ M.Ö.209 tarihinde Mete’nin kurduğu ilk düzenli ordudan günümüze kadar sayısız kahramanlık örnekleri gösteren ve zaferlere imza atan Türk milleti, kutsal bildiği değerler uğruna mücadele etmeyi tarihi bir görev saymıştır. Bu uğurda can vermeyi ve gazi olmayı, bir faninin ulaşabileceği en yüce paye olarak kabul etmiş onun için askere uğurladığı evladına, ‘ya şehit ol, ya gazi’ diye öğütte bulunmuştur. Toprakları vatan yapan onun temiz kanıdır, ruhun derin irfanıdır.’’

Akın, Çanakkale muharebeleri denilince, küçük birlik seviyesinde liderliğin ve komutanlığın en seçkin örneklerini veren Ezineli Yahya Çavuş ve takımı ile Conkbayırı muharebelerinde imkansızı destanlaştıran Kurmay Yarbay Mustafa Kemal’in emir ve komuta ettiği 19 Uncu Tümen ile alay komutanından son erine kadar şehit olan 57. Alayın yazdığı destanlar akla geldiğini ifade etti.

Çanakkale, bir milletin umutlarının yeniden yeşermeye başladığı, hasta adamın dirildiği yer olduğunu söyleyerek,  İstiklal harbinin mayası, kurtuluş savaşının ruhu ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerde olduğuna değinerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra programa katılan protokol, gazi, öğretmen ve öğrenci velileri ile yapılan Mustafa Halil Çevikoğlu İlkokulundaki öğrenciler tarafından yapılan programa geçildi. Mustafa Halil Çevikoğlu İlkokulu konferans salonunda öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ‘Çanakkale’ şiiri okundu. Ardından Çanakkale savaşları ve yaşanan olaylarla ilgili öğrenciler tarafından sergilenen skeç, koro ve oratoryo gösteriyle devam eden etkinlikte, izleyenler özellikle çocukları ile gurur duyan öğrenci velileri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

5

9

7

2

4

3

1

12





0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir