SAİM BİLGE’NİN RENKLİ YAŞAMININ SIRRI

featured

saim-bilge-iMedyatakip Gazetesi Karikatürist’i Mehmet Saim Bilge, çizdiği karikatürlerle kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Karikatürist Mehmet Saim Bilge, Konya TV’den sonra Bolu’da yerel televizyon olan Köroğlu TV’de renkli yaşamını anlattı.

2009 yılında albaylıktan emekli olan Mehmet Saim Bilge, girdiği karikatür dünyasında bambaşka bir hayat yaşamaya başladığını söyledi. “2009 yılından sonra emekli olunca kendi kendimize karikatür çizip onla meşgul olalım derken iş büyüdü. İnternet ortamında paylaşımlarımızı yaptığımızda ilk karikatürümü Arjantin’e gönderdim. Orada bir sergi oldu. Orada sergilenince oda bizi fişekledi. O gün bugündür bu işi götürüyoruz. En sonda Almanların 200 bine yakın karikatürün olduğu 130 ülkeden 3000 karikatüristin bulunduğu o siteye ben 3 yıl önce bir karikatür göndermiştim. Sonra site yöneticisi bana o karikatürü alman okullarında ders kitabı basımı yapan yayın evi müdürünün bu karikatürü basmak istediğini söyledi. Hatta ücret mukabili almak istediler. Ben ücret karşılığı yapmadığım için böyle bir teklifte bulununca da bizde hediyemiz olsun dedik. Oda kitaba girdi. Konusu da Afrika ile ilgili,  açlıktan kırılan Afrika’ya Türkiye’den başka ülkenin yardım etmemesi ile ilgiliydi. Çizdiğim dünya haritasında Afrika yok, görünmüyordu. Türkiye’den başka ilgilenmiyor demiştim ve bu karikatürün özellikle batı ülkesinde okutulması kitaplarda da yer alması bizim için gurur verici bir durum. Şuanda İzmir’de Dünya şehirlerindeki trafik sorununa çözüm olsun diye ve dikkat çekmek için bir sergi yapıldı. Orada bir karikatürüm sergileniyor. Zagreb’te Türk karikatüristlerin sergisi diye bir sergi açıldı. Orada da sergilenen karikatürlerim var. Bir takım dergilere çiziyoruz. Siyasi karikatürlere girmememe rağmen Bolu’nun milletvekillerini de bazen çiziyoruz” dedi.

Emekliler boş oturmasın

Ben emekli olan herkesin bir şeylerle uğraşmasını isterim diyen Bilge,”Emekli olunca boş oturmak insanı yaşlandırır. Hastane postane arasında gider gelirsiniz. İnsanların illa bir hobisi vardır. Yoksa da bulsun kendisine derim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SAİM BİLGE’NİN RENKLİ YAŞAMININ SIRRI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir