featured

2016 YILI PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

2016 yılını geride bıraktığımız şu günlerde Gerede Belediyesi basın ve halkla ilişkiler birimi tarafından geçmiş yılın değerlendirmesi yapıldı. Yapılan projeler başlıklar altında haberimizde yer alırken, bir kısmına ise ilerleyen sayılarımızda yer vereceğiz. Basına yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi.

MODERN CEZAEVİ YAPILIYOR

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yoğun gayretleri sonrasında Gerede’ye yaklaşık 200.000 m²’ye konuşlandırılacak Cezaevi yapımı için düğmeye bastılar. Genel anlamda prosedürleri tamamlanan cezaevinin yapımının 2017 yılında başlaması planlanıyor. İlçeye Cezaevinin gelmesi ile birlikte cezaevinde 1000’e yakın çalışan istihdam edileceği düşünülürse ilçe ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağı aşikârdır.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Öncelikle Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ´a, Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü´ye, HSYK Başkan Vekilimiz Mehmet Yılmaz´a, AK Parti İlçe Başkanımıza, teşkilatımıza, STK´lara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Modern bir cezaevi ve binlerce mahkûm demek güvenlik zafiyeti olur demek değil. Binlerce istihdam demek, Gerede´nin gençlerine iş kapısı demek. Nüfus artışı ve ekonomik hareketlilik demek. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ile HSYK Başkan Vekilimiz Mehmet Yılmaz ile birlikte, hep beraber inşallah bu yatırımı kazandıracağız. Modern bir cezaevinin yapımı Gerede´mizin çehresini olumlu manada değiştirecek.

DERİ FABRİKALARIMIZI ŞEHİR DIŞINA ÇIKARIYORUZ

900 yıllık bir geçmişe sahip olan Gerede Deri Sanayisinin İlçe dışına çıkarılması için 2014-2015 yıllarında çok büyük somut adımlar atılarak Deri Organize Sanayisi Alt Yapısının %100’ü tamamlandı. Uzun yıllardan beri konuşulan fakat bir türlü çözüme kavuşmayan Deri Sanayinin taşınma konusunda çok büyük mesafeler kat edilerek taşınma noktasına gelindi. Kura ile parsel tahsisleri tamamlanan Deri OSB’nin çok kısa bir zamanda inşaat çalışmaları ile birlikte taşınma süreci resmen başlamış olacak.

KARMA OSB’DE YENİ İNŞAATLAR YÜKSELİYOR

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yapmış oldukları girişimler sonrasında, Karma OSB’de yeni inşaatlar yükseliyor. Şu anda üretim yapan fabrika sayısı=12, inşaat halinde olan=15, yer tahsisi yapılan=8, boş parsel=2. Belediye Başkanı Mustafa Allar her fırsatta, Gerede´ye yatırım yapacak sanayiciyi omzumuzda taşırız diyerek destekleyeceğini ve önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışacağını ifade ediyor.

GEREDE’Yİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ YAPACAĞIZ

İlçemizde mevcut bulunan AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulumuzda eğim verilen program türleri sayısı 9’a ve ikinci öğretim türleri sayısı 8 olarak toplamda 17’ye ulaşmıştır. Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın girişimleri sonrası İlçemize kazandırılan 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Fakültesi eğitime başladı. Bankacılık ve Finans bölümünün ardından Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün girişimleri sonrasında Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümleri de açıldı. 4 Yıllık Yüksekokuluna her geçen gün yeni bölümler açtırıp sayısını artırarak Bacasız fabrika olarak nitelendirilen Yüksekokulun ilçemize büyük katkı sağlayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE MODERN BİR ŞEHİR HALİNE GELECEĞİZ

Örneklerini büyük şehirlerde gördüğümüz dönüşüm projeleri, kentsel dönüşüm yasasının çıkması ile uygulanabilir hale gelmiştir. İlçemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Demirciler Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ilk ayağı olan İhalesi yapıldı. İhaleyi alan firma çalışmalara başladı. İlçemiz 1944 depreminde 4000 vatandaşını kaybettiği Kuzey Anadolu Fay Hattında olduğu için Kentsel Dönüşüm hem ilçenin değişim dönüşüm ve kimlik kazanmasında hem de insanların güvenliği açısından da çok öneli bir proje.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; Her bakımdan gelişen İlçemiz Kentsel Dönüşüm Projelerinin de uygulanmasıyla daha estetik, modern ve yaşanılabilir bir İlçe haline gelme noktasında büyük bir adım atmış olacak. Deprem hattı üzerinde eski binalarda oturan vatandaşlarımız Allah’ın izni ve bizim gayretlerimizle güvenli, konforlu, yaşanabilir ve nezih ortamlarda yaşayacaklar. Ben inanıyorum ki bu proje tamamlandığında diğer mahallelerimizden de kentsel dönüşüm talebi gelecek. İnşallah Gerede’nin kaderini değiştiriyoruz, 2017 yılında inşallah ilk kazmayı vuracağız” dedi.

YÜZ YILIN PROJESİ

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yoğun gayret ve çabaları sonrasında İlçemiz Rumşah Yaylasına tesis yapmak için İlçemize gelen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler bu alana tesis yapma kararı aldılar. Kamp merkezinin ardından Beşiktaş Spor Kulübü Gerede Esentepe Otele’de talip oldu. Yapılan ihale ile Beşiktaş Spor Kulübü Esentepe Oteli 20 yıllığına kiraladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yaptığı açıklamada; Yatırım yaparak kurumumuza bazı şeyler kazandırmak istiyoruz. Gerede çok güzel bir yer. Yapacağımız tesis ve kiraladığımız otelle sadece spor alanında değil turizm alanında da Gerede’ye katkı sağlayacağız. Bizlerin buraya gelmesini ve bu tesisin ilçeye kazandırılmasını sağlayan Bolu Milletvekili Sayın Fehmi Küpçü’ye HSYK Başkan Vekili Sayın Mehmet Yılmaz’a, Belediye Başkanı Sayın Mustafa Allar’a, STK Başkan ve Yöneticilerine ve tüm Geredelilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’la yaptığımız görüşmeler ve aldığımız bilgiler doğrultusunda, Tesis, 33.000 metrekare bir alanı kapsıyor. Bu 33.000 metrekare arazi üzerine inşa edilecek tesis inşaatı ise 4547 metrekareden oluşuyor. Koşu parkuru, bisiklet yolu gibi sportif faaliyetlerin yürütülebileceği alanlar tesis bünyesinde mevcut olacak. Beşiktaş Spor Kulübünün Gerede’ye tesis kurması bizim için yüz yılın projesidir. Beşiktaş Spor Kulübünün İlçemize tesis yapmasıyla birlikte yurtdışından takımları ilçemizde ağırlayacağız. Hem ilçe ekonomisini hem de turizme çok büyük katkı sağlayacak. Bu projenin İlçemize kazandırılmasında emeği geçen Başta Bolu Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü, HSYK 2.Daire Başkanımız Hemşehrimiz Sayın Mehmet Yılmaz, Kaymakamımız Sayın Arslan Yurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Ersin Kaşka ve Tüm Sivil Toplum Örgütlerimize İlçe Halkı Adına çok teşekkür ederim” dedi.

30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

Uzun yıllardır konuşulan fakat bir türlü çözüme kavuşturulamayan, Tarihi Arasta için Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın azimli ve kararlı çalışmaları sonrasında Arasta Bölgesi Kentsel Sit Alanının Koruma Amaçlı İmar Planlarını yapılan çalışmalar sonrasında tamamlayarak Ankara 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi ve kurul tarafından onaylanarak çalışmalar başladı. 2017 yılı içerisinde ilk kazama vurulması planlanıyor. Arasta Ankara Hamamönünde olduğu gibi modern bir hale gelecek. İlçemize yakışır mükemmel bir arasta olacak. Projenin bitiminin ardından Arastada yöresel ürünler, kemer standları oluşturulacak, bakırcılar ürünlerini burada sergileyecek.

Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Arasta çarşımız için koruma amaçlı imar planı şartlarına ve tescilli yapılara uygun olarak tarihi arastanın özelliklerini, kültürünü, dokusunu yaşatacak şekilde restore yapmayı planlıyoruz.  Amacımız Altındağ Belediyesi’nin Hamamönü bölgesi gibi Gerede Arasta Çarşısını da aynı güzellikte dokusunu koruyarak hem turizme kazandırmak hem de Gerede’nin merkez çarşısının görüntüsünü değiştirmek. Ben yaptım oldu mantığı ile değil, karşılıklı fikir alışverişleriyle en doğru çalışmayı nasıl yaparız mantığıyla hareket ediyoruz” dedi.

VATANDAŞIN AYAĞI ÇAMURA DEĞMEYECEK

Göreve geldiği günden bu yana vatandaşlarımın ayağı çamura değmeyecek anlayışıyla asfalt, kaldırım, tretuar çalışmalarını başlatan, bu güne kadar da ilçemizin bütün mahallelerinde gerçekleştirilen asfalt ve kaldırım çalışmaları 2017 yılında da kaldığı yerden devam edecek.

Gelen talepler ve yapılan tespitler sonrasında, Bahçelievler ve Dayıoğlu Mahallesi başta olmak üzere bütün mahallelerde sıcak asfalt, tretuar ve kaldırım çalışması yapılacak.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “2015 yılı içerisinde hemen hemen bütün mahalle, cadde ve sokaklarımızda asfalt, kaldırım ve tretuar çalışması gerçekleştirdik. Sadece 2015 yılı içersinde 50.000 ton sıcak asfalt, 30.000 m² kilitli parke taşı, 20.000 m² bordür çalışması gerçekleştirdik. 41.000 ton sıcak asfalt, 13.000 m² kilitli parke taşı ve 18.500 m² tretuar çalışmalarının bir kısmı 2016 yılı içerisinde gerçekleştirildi. 2017 yılında da çalışmalar kaldığı yerden devam edecek.

ŞEHİR YAYLALARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

6292 sayılı yasa çerçevesinde Gerede’de bulunan 2B arazileri ile ilgili kangren haline gelmiş ve yıllardır çözülemeyen yayla arazileri sorunu Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün yoğun çabaları sonucu çözüme kavuştu. Gerede Belediyesi tarafından gerekli çalışmalar yapılarak toplam alanı yaklaşık 500.000 metrekare olan, 512 adet parselin tapuda devir işlemleri başlamıştı. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ilçemiz Kitirler Mahallesi sınırları içinde bulunan Hacıveli, Seviller, Rumşah, Bucak-Demirciler, Hasbeyler yaylaların 6292 sayılı orman köylerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında kanunun 8. maddesi kapsamında 04.01.2013 tarih 2013/1 sayılı alınan Meclis kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ile proje alanı ilan edilmesine ve Maliye Bakanlığı’nın 04.06.2014 tarih ve 664 sayılı oluru ile bahse konu yaylalarda yer alan taşınmazların Gerede Belediyesi’ne devrinin yapılmasına karar verilmiştir.

Bütün tapuların Gerede Belediyesi’ne devri gerçekleştirildi. Gerede Belediyesi’ne ait bu alanların zemin etüt, hali hazır harita ve imar planları yapımı için İller Bankasına yetki verildi. İller Bankası Gerede Belediyesi adına ihaleye çıktı. Yapılan ihale sonrasında ihaleyi alan firma 2016 yılı yaz aylarında bu işlemleri bitirecek. Parselasyon çalışmaları sonrasında oluşan parseller öncelikli olarak şu anki kullanıcılarına satılacak.

HAVUZ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Gerede Belediyesi´nin ortağı olduğu Esentepe Turistik Tesisler Kurma ve İşletme Birliği tarafından Kitirler Mahallesi 41 ada 8 parsel (Cihan Halı Saha´nın Batı Kısmında) Toplam 2360 m² inşaat alanına yapılan Yüzme Havuzu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hız kesmeksizin devam eden çalışmalar en kısa sürede tamamlanarak, İlçemize bir sosyal alan daha kazandırılmış olacak.

TENİS KORTLARI

İlçemizde mevcut bulunan açık tenis kortunun vatandaşlarımız tarafından yoğun kullanımı sonrasında ikinci bir tenis kortuna ihtiyaç duyulması sebebiyle İlçemize yeni bir tenis kortu yapımı için Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar´ın gayret ve çabaları sonrasında İlçemize hem açık hem kapalı olarak yapılan tenis kortları hizmete girdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir