RENKLİ, İGM ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRDİ

featured

Uzun yıllar CHP Gerede İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz dönemlerde CHP’den ikinci sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Avukat Yusuf Renkli partisinden Gerede il genel meclis üyesi adayı olmasının ardından çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

CHP Gerede il genel meclis üyesi adayı Avukat Yusuf Renkli, basın mensupları ile yaptığı söyleşide sorularımızı cevapladı.

Soru: Bu dönem pek çok partiden pek çok il genel meclisi adayı var durumu nasıl değerlendiriyorsunuz.

Cevap: Ben bunu bir hizmet yarışı olarak görüyorum. Sonuçta seçim sonucunda 3 kişi seçilecek ve ilçemizi Bolu da temsil edecek. Burada önemli olan ilçemizi en iyi temsil edecek adayların Bolu’ya gönderilmesidir. Bu bir yerel seçimdir. Parti genel başkanları gelip ilçemizi ya da ilimizi yönetecek hali yok. Bizzat seçeceğimiz adaylar yönetimde bulunacaklardır. Bu nedenle partiden ziyade donanım, birikim ve vizyon olarak ilçemize en çok kim yakışacaksa ilçemizin hakkını en iyi savunacaksa, en fazla kim hakkını alabilecekse vatandaşlarımızın onu seçmeleri önemlidir. Burada vatandaşlarımızın sağ duyu ile hareket etmeleri partizan düşüncelerini bir tarafa bırakmalarını rica ediyorum.

Soru: Peki önceki dönem il genel meclisine seçilenlerin faaliyetlerini yeterli buluyormusunuz?

Cevap: Elbette ki yeterli bulmuyorum. Yeterli bulsam bende aday olmaz kendilerine oy verirdim. Ancak iyiniyetli olarak bir şeyler yapmak istemişlerdir. Bazı hizmetlerde yapılmıştır. Yapılanları elbette takdir edeceğiz. Ancak ben bu çalışmaları yeterli görmüyorum. Gerede Türkiye’nin en eski ilçelerinden biridir. Bolu’nun en büyük ilçesidir. Ankara-İstanbul arasında kilit bir noktadadır.3 dönemden beri de AKP’li il genel meclisi üyeleri Bolu da ilçemizi temsil etmişlerdir. Ancak gelinen noktada gözle görülür bir hizmet sergilenememiştir. Yol, su, elektrik, banket, kanalizasyon zorunlu hizmetlerdendir. Devlet bunları yapmak zorundadır. Dolayısıyla şu köye asfalt getirdik, şu köye su getirdik gibi söylemler basit rutin söylemlerdir. Bunlar mecburen yapılmak zorundadır. Bunları yapmak veya yaptırmak başarı değildir. Bolu ilimizin en büyük ilçesi olduğuna göre İl Özel İdaresinden ne kadar pay almıştır, ne gibi hizmetler talep edilmiş, hangi projeler önerilmiş bunlara bakılması gerekmektedir.

Soru: Siz seçildiğiniz takdirde neler yapmayı planlıyorsunuz?

CEVAP: Elbette ki köylerin asfalt, su, kanalizasyon, tratuar ihtiyaçları önemlidir. Öncelikle bunların artık sorun olmaktan çıkarılması gerekmektedir. Eğer Ankara-İstanbul arasında en büyük ilçe isek bu saydıklarımın tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Devletin an görevi budur. Bunları tamamlatmak gerekmektedir. Ancak ben insan odaklı çalışmalar yapılması gerektiği kanaatindeyim. Ben farklı bir meclis üyesi olacağım. Köylerimizin sosyal alanlara kavuşması için mücadele edeceğim. Kaç tane köyümüzde kütüphane bulunmaktadır. Soruyorum cevap versinler. Ben söyleyim sıfır. İnsan eğitimine ve sağlığına büyük önem vermek gerekmektedir. Köylülerimizin sağlık hizmetinden daha kolay ve daha etkin yararlanabilmeleri için çalışmalar yapacağım. Köylerde yeni doğan çocuklara ücretsiz süt, bez ve mama dağıtımının sağlanması için uğraşacağım. Her köye içinde kütüphane ve internet bağlantısı olan birer kültür evi yapılması için projeler üreteceğim ve bunları talep edeceğim. Köylerde etkin tarım yapılması için köylülere ayağına giderek kurs ve eğitim verilmesini sağlayacağım. Özetle beton yerine insani unsurların ön plana çıkması için uğraşacağım. Maalesef 15 yıllık çalışma süreçlerinde görev yapan arkadaşlardan bu konularda hiçbir çalışma yapan olmadı. Köylerimizin alt yapılarının düzeltilmesi önemlidir ancak eğitimli, bilgili, kültürlü insanlar ortaya çıkartmak daha da önemlidir. Beni vatandaşlarımız avukat olarak tanırlar, bilirler. Bilsinler ki vekalet verdikleri takdirde onların haklarını kanımın son damlasına kadar Bolu İl genel meclisinde de savunacağım. Tüm hemşehrilerimin partileri bir tarafa bırakarak şahsım olarak bana destek vermelerini bekliyorum. Saygılar sunuyorum, ifadelerine yer verdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
RENKLİ, İGM ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir