DERİ SEKTÖRÜNÜN İSG PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

featured

MİSGEP Hibe Bileşeni Deri Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İyi Uygulama Örneği Projesi’nin açılışı Gerede ilçemizde gerçekleştirildi.

17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Gerede Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “Deri Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İyi Uygulama Örneği Projesi”nin açılış toplantısı Elifim Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Genel Müdür Cafer Uzunkaya yaptı.

Genel Müdür Cafer Uzunkaya konuşmasında, Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projemizin (MİSGEP) Hibe bileşeni kapsamında 400’den fazla başvuru içerisinden 36 Hibe Projesinin onay aldığını, bu projelerde yerel yönetimlerin yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarının olduğunu belirtti. Proje kapsamında iş sağlığı ve güvenliğine çalışma hayatının içerisinde yer alan bütün aktörlerin katkı sağladığını belirten Uzunkaya, iş sağlığı ve güvenliğinin tüm tarafların ortak katkısı ve sorumluluk hissiyle daha da gelişeceğini ifade etti.

Gerede ilçesinin deri sektörünü temsilen projede yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Uzunkaya, Genel Müdürlüğün faaliyetleri ve İSG alanında yapılan iyileştirmelerden bahsederek projenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, konuşmasında pandemi süreciyle birlikte insan hayatının öneminin ve buna bağlı olarak iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının değerinin daha da iyi anlaşıldığını belirterek proje içeriğinde yer alan eğitimler ile gerek ilçemiz gerekse ülkemiz açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, konuşmasında açılan organize sanayi bölgesi ile birlikte daha modern tesislerde daha yüksek kapasiteli üretimin yapıldığını, iş sağlığı ve güvenliğinin bu teknolojiyle birlikte daha da gelişeceğini ve projenin bu sürece katkı vereceğini belirtti.

Gerede Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, konuşmasında Gerede’nin Türkiye’deki 12 deri organize sanayi bölgesinden birine sahip olduğunu belirtti. Kaşka, sanayi bölgesinde büyükbaş hayvanlardan elde edilen deriyle ayakkabı, cüzdan, kemer ve çanta gibi ürünlerin imalatının yapıldığının bilgisini paylaşarak projeyle ilgili olumlu temennileriyle sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Recep Soluk projeyle ilgili tüm aşamaları belirten bir sunum gerçekleştirdi. Son sunumu gerçekleştiren Emekli İş Baş Müfettişi Necmettin Demirsoy ise konuşmasında iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin geçmişten bugüne kadarki gelişimi ve kişisel tecrübelerini aktardı. Açılış toplantısı temenniler ile birlikte tamamlandı.

Açılış toplantısının ardından deri tesisleri ziyaret edildi. İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına vurgu yapılan ziyaretlere Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, Bolu İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın, SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan ve KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DERİ SEKTÖRÜNÜN İSG PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir