DİNLENME TESİSLERİNE KAMERA ZORUNLULUĞU

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, özellikle karayolları ağıyla örülü Gerede’de yaşanan dinlenme tesislerindeki asayiş olaylarına yönelik bir genelge yayınladı.  

“Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki karayolları üzerinde faaliyet gösteren dinlenme tesisi, akaryakıt istasyonu, lokanta vb… işletmelere yurtiçi ve yurt dışından gelen vatandaşlarımız ile turistlerin seyahatleri sırasında araçlarından ve yolcu otobüslerinden değerli eşya, paralarının çalınması vatandaşlarımızı mağdur etmekte ve ekonomik yönden zarara uğramalarına neden olmaktadır.”ifadelerinin yer aldığı genelgede, bu tür suçların önlenmesi için yapılacak çalışmalar yer aldı.

Genelgede belirlenen hususlara riayet etmeyenlere Mülki İdare Amirlikleri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan hükümler doğrultusunda gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtilirken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen’in imzası ile yayınlanan genelge, gerekli tedbirlerin alınması için Kaymakamlıklar ve ilgili kuruluşlara da gönderildi.

Bolu Valiliği’nin 28 Haziran 2012 tarih ve 2012/1 sayılı genelgesinde yer alan ifadeler şöyle:

1. Bolu ilinin İstanbul-Ankara illerini birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolu üzerinde bulunması, turistik bir şehir olması, yılın on iki ayında turizme açık olması nedeniyle karayolları üzerinde meydana gelebilecek asayiş olaylarının önlenmesine yönelik ilave tedbirlerin alınması gerekmektedir.

2. Bolu İl J.K.lığı sorumluluk alanındaki karayolları üzerinde faaliyet gösteren dinlenme tesisi, akaryakıt istasyonu, lokanta v.b. işletmelere yurtiçi ve yurt dışından gelen vatandaşlarımız ile turistlerin seyahatleri sırasında araçlarından ve yolcu otobüslerinden değerli eşya, paralarının çalınması vatandaşlarımızı mağdur etmekte ve ekonomik yönden zarara uğramalarına neden olmaktadır.

3. Hırsızlığı meslek edinmiş ve geçimini bu yolla sağlayan suçlularla mücadele etmenin en etkili yolu olaylar meydana gelmeden bir kısım önleyici tedbirlerin alınmasıdır.

4. Bu nedenle otodan ve diğer hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla işletme sahiplerince;   

            a. Araç park yerleri, tesis giriş ve çıkışları ve karayollarını görecek şekilde; gece görüş özellikli, gece meydana gelecek olaylarda araçların plakaları ve içerisinde bulunan şahısların kolayca teşhis edilebilmesine imkan sağlayacak ölçüde yüksek çözünürlüklü, en az (6) ay süreyle veri depolama kapasitesi ile kayıt yapabilen kamera sistemleri (PTS ve fotoğraf çekme özelliği bulunan sistem) taktırılacak,

            b.  Tesis alanının tamamını kapsayacak ve karanlık nokta kalmayacak şekilde aydınlatma sistemleri kurdurulacak,

            c.  Hırsızlık olaylarının önlenmesi için tesislerde Özel Güvenlik Görevlisi bulundurulması vatandaşların tesisi tercih etmesi açısından etkili olacaktır.

5. Vatandaşları yasak ve cezalar konusunda bilgilendirmek amacıyla genelgenin mahalli yayın araçlarıyla ilanı yapılacak ve duyurunun yapıldığına ilişkin tutanaklar dosyada muhafaza edilecek, buna rağmen belirlenen hususlara riayet etmeyenlere Mülki İdare Amirlikleri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan hükümler doğrultusunda gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DİNLENME TESİSLERİNE KAMERA ZORUNLULUĞU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir