GEREDE’DE NELER OLDU?

featured

İşte geçtiğimiz günlerde meydana gelen bazı olaylar…

Gerede-de-neler-oldu-180814Dolandırılmaya çalışıldılar

Gerede’de iki vatandaş, kendisini sigorta şirketi görevlisi gibi ünvanlarla tanıtan şahıslar tarafından dolandırılmaya çalışıldı.

Olaylardan ilki Demirciler Mahallesi’nde gerçekleşti. Edinilen bilgilerdeki iddialara göre Demirciler Mahallesi’de ikamet eden bir vatandaşı arayan ve isminin D.Ö. olduğunu söyleyen bir şahıs, Geredeli vatandaşa, genel sağlık ve danışmanlık hizmetleri şirketinden check-up hizmeti aldığını ve 24 ay taahhüt verdiğini, eğer 299 TL parayı yatırmazsa paranın icra yoluyla 1500 TL olarak tahsil edileceğini söyleyerek vatandaşı dolandırmaya çalıştı.

Diğer olay ise Kabiller Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre olay şöyle gelişti: İlçemiz Kabiller Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaşı, kendisini sigorta görevlisi olarak tanıtan biri aradı. Sözde sigorta şirketi görevlisi, şahsa 2012 yılında sigortasının başlamış olduğunu, sigortayı iptal etmek için onay istediklerini ve 600 TL para karşılığında iptal edileceğini, 600TL’yi vermediği takdirde şahsın 9 bin TL ödemek zorunda kalacağını söyleyerek şahsı dolandırmaya çalıştı.

Dolandırıcılığa teşebbüs olaylarının emniyet birimlerine intikal ettirilmesinin ardından yetkililer tarafından olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Parayı ve patatesi alıp kaçtılar

İlçemiz Ortamahalle’de oldukça ilginç bir vaka yaşandı. Edinilen bilgilere Ortamahalle’de evin kapısını çalan R.K. ve E.D. isimli iki şahıs, kapıyı açan kadın vatandaşa, kendilerinin Bolu’dan yardım getirdiklerini, ellerinde 200 TL olduğunu ve 200 TL’nin 100 TL’sini kadına vereceklerini, diğer 100 TL ile de diğer 100 TL’yi ile de başka bir yere yardım edeceklerini söylediler. Şahıslar daha sonra, kadının cüzdanından çıkardığı iki adet 100 TL’yi ve kapının önünde bulunan bir çuval patatesi alıp kaçtılar.

Olayın ardından Gerede Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yakalanan şahıslar, suçlamaları kabul etmediler.

Yetkililer tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE’DE NELER OLDU?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir