Girişimciler için yeni eğitim düzenleniyor

featured

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ile Bolu Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliğinde girişimcilik eğitimi düzenleniyor. 9-10-11-12 Temmuz ve 23-24-25-26 Temmuz günleri olmak üzere iki etapta 4’er tam gün sürecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimi için yeni iş kurmayı düşünen, hedefleri olan ama ekonomik birikimi yetersiz olan kadın ve gençler eğitime davet edildi.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonunda yapılacak olan eğitim 25 kişiden oluşacak olup, başvuruların online yapılması gerekiyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, KOSGEB tarafından verilecek sertifikayla yapacakları iş planlarının kabulü halinde 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar sıfır faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Katılımcılara İŞKUR tarafından günlük 25.00 TL yevmiyede verilecek.

1.grup için son başvuru tarihi 04 Temmuz 2018 olarak belirtilirken 2.grup için ise 18 Temmuz 2018 olarak belirtildi.

Eğitim sonrası belğe almaya hak kazananların alacakları destek detaylarında ise, yeni girişimci desteğine bu program kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan girişimcilerin kurdukları işletmeler ile İŞGEM’de yer alan İşletmeler (sahip veya ortaklarının uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım şartı aranmaksızın) başvurabilir.

Yapılan açıklamada;

(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.

(2) Kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

(3) İşletme giderleri desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5000 TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.

(4) Kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği ile işletme giderleri desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde kurul kararı ile  %50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteğinin üst limiti 27.000 (yirmiyedibin) TL, işletme giderleri desteği üst limiti 45.000 (kırkbeş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırksekiz bin) TL’yi geçemez.

(5) Sabit yatırım desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000  (yüz bin) TL destek sağlanır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla KOSGEB ile paydaş kurum/kuruluşların işbirliği ile düzenlenir. Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri bu eğitimi tamamlamış olmaktır. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

İş Planı Ödülü

Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde girişimciliğin ayrı bir ders olarak verilmesi halinde, bu dersi alan öğrenciler arasında KOSGEB ve ilgili üniversite işbirliği ile düzenlenen ödüllü yarışmalar sonucunda, hazırladıkları iş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden işletmesini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine 25.000 (yirmi beşbin) TL, ikinciye 20.000 (yirmi bin) TL, üçüncüye 15.000 (on beşbin) TL ödül verilir.

Ayrıca; KOSGEB tarafından uygun bulunan, yurtiçi veya yurtdışında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenecek ödüllü/ödülsüz yarışmalar sonucunda sundukları iş fikirleri/iş modelleri/iş planları, ilk üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri ve ya mevcut işletmeleri için, 100.000 (yüzbin) TL’ye kadar ödül verilebilir.

İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği

Belediyeler, yükseköğretim kurumları, özel idareler, meslek kuruluşları ve inkübatörler tarafından münferiden veya müştereken kurulacak bir İşletici kuruluş vasıtası ile KOBİ’lere işletme geliştirme koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunmak amacıyla kurulacak bir İŞGEM’in, kuruluş ve işletme giderlerine destek sağlanmaktadır, denildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Girişimciler için yeni eğitim düzenleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir