Üniversiteliler Gerede sistemi projesinde

featured

İlçemiz Gerede’ye gelen Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencileri Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.

Öğrencilere Ümitköy şantiyesindeki Işıklı Regülatörü, Havullu şantiyesindeki Şaft ve tünel çıkışı olan Çamlıdere şantiyesi gezdirilerek projeyle alakalı teknik bilgiler verildi.

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kılıç başkanlığında, 80 öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan ziyaretçiler, Başkent Ankara’nın 2050 yılına kadar ihtiyaç duyacağı suyu karşılayacak olan “Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı” işinde teknik incelemelerde bulundular. Her 3 şantiyede yapılan teknik gezide, projenin tamamını içeren sunum Kontrol Baş Mühendisi Nur Korkmaz nezaretinde gerçekleştirildi.

Kontrol Baş Mühendisi Nur Korkmaz’ın refakatinde gerçekleşen ziyaret sırasında, Üniversite öğrencilerine 31 591 metre uzunluğundaki Gerede Tüneline düzenlenen teknik gezi kapsamında, Tünel girişindeki Ümitköy şantiyesindeki Işıklı Regülatörü, Havullu şantiyesindeki Şaft ve tünel çıkışı olan Çamlıdere şantiyesi gezdirilerek projeyle alakalı teknik bilgiler verildi.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kılıç Ankara’ya içmesuyu temin edecek dünyanın en uzun su iletim tüneli olan Gerede tüneline teknik gezi yapmış olmaktan son derece memnun olduklarını, böyle büyük bir projeyi öğrencilerimizin görüp tecrübe etmesine verilen destek için başta DSİ Genel Müdürü olmak üzere DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’a ve çalışanlara teşekkürlerini iletti.

Ankara’nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Ankara İçme Suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası’ndan yıllık 226 milyon metreküp suyu, Çamlıdere Baraj Gölü’ne aktaracak şekilde inşa ediliyor. 226 milyon metreküp su, Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile aktarılacak. 25 bin 107 metrelik kısmı tamamlanan 31,6 kilometre uzunluğundaki ve 4,5 metre çapındaki tünelle, Ankara’nın 2050’ye kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversiteliler Gerede sistemi projesinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir