CEPHEYE KATILAN 547, İSYANA KATILAN 10000

Kanal B Televizyonunda yayınlanan “Genç Düşünce” programının bu haftaki konuğu olan hemşehrimiz Av. Selahattin Samet Bilge, Kürtlerin Anadolu’nun asıl sahipleri olduğu konusundaki teze katılmadığını, Çanakkale cephesine doğu Anadolu bölgesinden kayıtlı katılımın 547 olduğunu, buna rağmen üç dört yıl sonra çıkan isyanlarda yine aynı bölgede on bine yakın silahlı Kürdistan Teali teröristinin ortaya çıkmasının çelişkili bir durum olduğunu vurguladı.

Kanal B Televizyonunda yayınlanan “Genç Düşünce” programının bu haftaki konuğu olan Geredeli hemşehrimiz Av. Selahattin Samet Bilge, önemli konulara değindi.

Programda, Türkiye’de Türk olmanın zorluklarından bahseden Bilge, en son Sırrı Sakık’ın “Kafkaslar’dan gelenler, defolun” açıklaması ile Türkiye’den bir milletvekili tarafından kovulduğunu hatırlattı.

smtblgTürkiye Cumhuriyeti’nin Kürtler’le birlikte kurulduğu ve Kürtlerin Anadolu’nun asıl sahipleri olduğu konusundaki teze katılmadığını belirten Selahattin Samet Bilge, Kurtuluş Savaşı ile ilgili resmi kaynaklardan verdiği bilgilerde, Çanakkale cephesine doğu Anadolu bölgesinden kayıtlı katılımın 547 olduğunu, buna rağmen üç dört yıl sonra çıkan isyanlarda yine aynı bölgede on bine yakın silahlı Kürdistan Teali teröristinin ortaya çıkmasının çelişkili bir yanı olduğunu vurguladı. Bilge, Türkiye’nin Kürdistan Teali teröristleriyle değil, Kürdistan Teali teröristlerine rağmen kurulduğunun altını çizdi. Atatürk ve silah arkadaşlarının hem itilaf devletleriyle hem de içeride Kürt-Ermeni terör örgütleriyle savaşarak bu ülkeyi kurduğunu vurguladı.

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi ideolojisinin olmadığını, resmi ideolojisi olan devletlerin liberal ve demokratik olamayacağının da altını çizen Selahattin Samet Bilge, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürkçülüğü resmi bir ideoloji olarak değil, bir ulusun erişmek istediği bir fikir olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Atatürk Milliyetçiliği’nin 1924 anayasasının 86/I maddesine gönderme bir norm olduğunu, Türk olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın tespitinin zaten hukuk açısından da yapıldığını belirten Bilge, bu topraklarda ırkçılığın da bu hukuk normuyla yasaklandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CEPHEYE KATILAN 547, İSYANA KATILAN 10000

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir