KAR TEMİZLİĞİ 2015

featured

kazım unluol-anaBu kış kar geç yağdı, ama tam yağdı diyebiliriz. Eskilerin deyimi ile son haftalarda tam bir “goca gış” yaşanıyor.

2015 başına doğru ben  geliyorum diyen kar geçen hafta içinde tam teşekküllü olarak Gerede’yi kapladı. Hafta sonuna kadar sürekli yağarak yolları kapattı, ulaşımda aksamalara sebep oldu. Şiddetli fırtına, kar ve soğuk Gerede’yi etkisi altına aldı. Soğuk ve kar nedeniyle oluşan aksamalar zorunlu olarak okullarda eğitim öğretimi üç gün erteledi. Hava bu Pazartesi günü tam açmış, güneş yüzünü göstermişken ve şehir içi kar temizliği devam ederken, ikindiden sonra aniden bastıran kar fırtınası ortalığı yine bir anda allak bullak etti ve okullar Salı gün de tatil oldu. Öğrenciler tatil için bayram ediyorlar şimdilik, ama inşallah sonu onlar için zor olmaz.

Kar yağışıyla beraber Gerede Belediyesi mutad Kış çalışmalarını da başlattı. İlk bakışta birkaç iş makinesinin çalışması gibi görünse de bu işin maliyeti Belediye için oldukça ağırdır. Yol kenarlarında kar altında kalan araçlar, dar sokaklar, kesilmeden sürekli yağan kar ve araç sıkıntısına rağmen Gerede Belediyesi kar temizlik ekipleri gece gündüz durmadan yolları açarak şehir içinde vatandaşın ulaşımını sağlamak için uğraşıyorlar.

Gerede belediyesini bu başarılı çalışması için takdir ederken, şehirleşme gibi bir çok konuda Gerede’nin örnek alması gereken Bolu’da, şehir içi kar temizliği ile yolların açılması işinde, ana caddeler hariç yeterli çalışmanın yapılamadığını veya üstünkörü yol açmaya çalışıldığını gözlemlediğimi belirtmek isterim. Bolu belediyesi bence bu konuda yetersiz kaldı. Allah’a şükür ki Bolu’da Gerede’den hiç te az yağmayan kar, birkaç günde eriyip gidiyor. Temennim yine de kısa sürede bu işi Gerede’den öğrenmeleridir.  Hendek’te görev yaptığım sırada, bir sohbet esnasında Hendek Zabıta amirine Gerede’de kışın şehir içi kar temizliğinde grayderlerin çalıştığını söylediğimde çok garibine gitmişti. Tabi orada da kar yağıyordu ama iki gün içinde eriyip kayboluyordu. Arkadaşım kışın Gerede’de yaşamadıysa, karın buz olarak Mart sonuna kadar kalkmadığını nerden bilecekti.

Uluslar arası bir yol olan ve artık şehrimizin içinden geçmekte olan E5 kara yolunda da bu kış, geçen yıllara göre kar temizliğinin başlangıçta zamanında yapılamadığını ama buna rağmen Gerede Bolu arasının kapanmadan ulaşımın sağlandığını gördüğümüzü de belirtebilirim.

Soğuk kış günlerinde yemeksiz, yakacaksız evleri, kimsesizleri, kuşları, yaban hayvanlarını unutmadan, ve bir gün unuttuklarımızdan olmadan, kardelenler gibi bahara ulaşmanız için, yollarımızın hep açık olması dileği ile…

14 Ocak 2015-01-13

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KAR TEMİZLİĞİ 2015

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir