Sakarya’nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında yer alan 900 rakımlı Çam Dağı, baharın gelişiyle birlikte açan çiçeklerle göz kamaştırıyor.
“Doğa ve Kültür Yolu” üzerinde bulunan bu bölge, papatya, kantaron, böğürtlen, sarmaşık çiçeği, yılan otu ve koyun kıran gibi birçok doğal bitki türünü barındırıyor.
Bu zengin bitki örtüsü, hem görsel bir şölen sunuyor hem de ekolojik çeşitliliği artırıyor. Çam Dağı’nın biyolojik çeşitliliği, coğrafi işaretle tescillenmiş olan “Çam Dağı Kestane Balı” üretiminde de önemli bir rol üstleniyor. Doğal floradan beslenen arıların ürettiği bu bal, bölge ekonomisine değerli bir katkı sağlıyor.
Çam Dağı, sadece çiçekleriyle değil, aynı zamanda doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, botanik gözlemleri ve eko-turizm için sunduğu olanaklarla da dikkat çekiyor. Şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla iç içe vakit geçirmek ve eşsiz bitki örtüsünü keşfetmek isteyen doğaseverler, bu muhteşem bölgeyi ziyaret etmeye davet ediliyor.
(Haber Merkezi)