Düzce Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan “Bilim Kafe” projesi çerçevesinde arıcılık üzerine bir etkinlik gerçekleştirdi.
Düzce Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ile Bilim İletişimi Ofisi’nin işbirliğiyle Beyköy beldesindeki Gökçeköy köyünde düzenlenen etkinlikte, arı ürünleri üreticileri ve akademisyenler bir araya geldi.
Etkinlikte, kentteki arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve verimliliğinin artırılması amacıyla bilimsel araştırmalar yapan DAGEM Müdürü Prof. Dr. Meral Kekeçoğlu, yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca, arılardan elde edilen bal, propolis, polen ve arı sütü katılımcılara ikram edilerek bu ürünlerin faydaları hakkında bilgi verildi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, etkinlikte yaptığı açıklamada, üniversitede üretilen bilginin yalnızca akademik çevrelerde kalmaması gerektiğini, bunun halkın yararına kullanılmasını amaçladıklarını belirtti. Sözbir, “Bu şekilde toplumun gelişmesini, refahın artmasını ve bilimi kullanmalarını istiyoruz. Dolayısıyla biz üniversite olarak bilimi teknolojiye, ürüne ve sanayiye dönüştürmek istiyoruz.” dedi.
Prof. Dr. Meral Kekeçoğlu, “Bilim Kafe” projesinin daha önceki yıllarda kanayan bir yara olduğunu ifade ederek, “Biz üniversiteler olarak çalışmalarımızı yapıyoruz, tezler ve makaleler haline getiriyoruz. Ancak bunlar genellikle kimsenin haberi olmuyor. Şimdi ürettiğimiz bilgiyi doğrudan topluma aktarıyoruz.” diye konuştu.
Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Fatma Çiğdem Savaşçıoğlu, etkinlikte toplumun bilimle buluşmasının hem topluma hem de üniversitelere katkı sağladığını belirtti. Savaşçıoğlu, “Devam etmesini diliyoruz. Sayın YÖK Başkanımız Erol Özvar’ın liderliğinde başlayan bu çalışmanın vatanımıza, milletimize katkı sağlamasını umuyoruz.” şeklinde konuştu.
Etkinliğe, rektör yardımcıları, akademisyenler ve kentteki arı üreticileri katıldı.
(Haber Merkezi)