1. Haberler
  2. Genel
  3. Sakarya’da Metrobüs Test Sürüşü Gerçekleştirildi

Sakarya’da Metrobüs Test Sürüşü Gerçekleştirildi

sakaryada metrobus test surusu gerceklestirildi 5jPfteN8.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentte ilk defa hayata geçirilen metrobüs hattının test sürüşünü gerçekleştirdi.

Protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla Valilik Kavşağı ile Gar Meydanı arasındaki 16,5 kilometrelik hatta ilk deneme seferi yapıldı.

Proje ile Türkiye’de metrobüsle ulaşımı başlatan ikinci şehir olan Sakarya’da, Şehir Hastanesi ve Adapazarı Gar Meydanı arasındaki 19,5 kilometrelik güzergahta 13 istasyon yer alıyor. Yenikent Bölgesi’nden şehir merkezine kadar olan durakların montajları tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Metrobüs Hattı 1. Etap Tanıtım Programı”nda yaptığı açıklamada, bu projenin şehrin ulaşım hizmetlerini üst seviyeye çıkaracağını vurguladı. Alemdar, “Şehrimizin önceliklerini biliyoruz, kentsel dönüşüm ve raylı sistem olmazsa olmazımız. Şehir trafiğini azaltmak ve toplu taşımayı teşvik etmek gerektiğini ifade etmiştik. İşte, bunlardan biri olan metrobüsü yola indirdik. Bu şehre İstanbul’dan sonra ilk defa metrobüs geliyor.” dedi.

15 Temmuz’da İlk Tarifeli Seferler Başlayacak

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Alemdar, “Çünkü onlar inandılar, mücadele ettiler, çalıştılar. Bu şehri bir adım daha ileri taşımak için 24 saat anlayışı içerisinde çalıştılar.” ifadelerini kullandı. Hattın İstanbul’dakinden farklı olduğunu belirten Alemdar, Sakarya’daki 16,5 kilometrelik hattın 5 ayda tamamlandığını ifade etti.

Alemdar, metrobüs hattının güncel ekonomik değerinin yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira olduğunu aktardı. 15 Temmuz itibarıyla Gar Meydanı ile Camili istasyonu arasında tarifeli seferlerin başlayacağını, bu tarihe kadar test sürüşlerinin devam edeceğini ve okullar açılıncaya kadar da metrobüslerin ücretsiz olacağını belirtti.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, şehirde tarihi bir gün yaşandığını ve bu durumdan duydukları mutluluğu dile getirdi. Erdoğan, “AK Parti Türkiye’de ilk İstanbul’da metrobüsü hayata geçirmişti, Sakarya’da ikinci. Deneme sürüşü oldukça keyifliydi ve ulaşımı rahatlatacak metrobüs hattının hayata geçirilmesi mutluluk verici.” şeklinde konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar ve bağımsız Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da programda yer aldı. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kerem Erman ve Yurtiçi Otobüs Satış Direktörü Murat Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a plaket takdim etti. Törene, Sakarya Milletvekilleri, MHP Sakarya Milletvekili, AK Parti İl Başkanı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da Metrobüs Test Sürüşü Gerçekleştirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip