1. Haberler
  2. Genel
  3. Çankırılı Bisikletçiler, Şehit Eren Bülbül’ün Kabrini Ziyaret Etti

Çankırılı Bisikletçiler, Şehit Eren Bülbül’ün Kabrini Ziyaret Etti

sehit eren bulbulun kabri ziyaret edildi hzx3srVN.jpg

Çankırı 18 Vites Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret etti.

Çankırı’dan 4 gün önce yola çıkan 18 bisikletli, şehidin şehadet yıl dönümünde Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi’ne ulaştı. Eren Bülbül’ün mezarı başında dua eden grup, annesi Ayşe Bülbül ile görüşerek taziyelerini iletti.

“Eren’in Emanetiyle Göz Göze, Annesinin Duasıyla Yürek Yüreğeyiz”

Kulüp Başkanı Engin Çimen, basına yaptığı açıklamada yolculuğa Çankırı şehitliğinden başladıklarını söyledi. Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın’ın kabrini de ziyaret ettiklerini belirten Çimen,

“Buraya geldiğimizde, bu atmosferi yaşamaya başladığımızda, şuradan içeriye girerken tüylerimiz diken diken girdik. Bununla beraber tüm yorgunluğumuz gitmiş durumda. Her kilometrede bir şehidimizin adını andık, her durakta dualar ettik. Şimdi bu kutlu yolculuğun en özel en derin durağındayız. Eren’in emanetiyle göz göze Eren’in annesinin duasıyla yürek yüreğeyiz.” dedi.

“Amacımız Kahramanlarımızın Unutulmamasını Sağlamak”

Tura katılan Okan Sütçüoğlu ise,

“Kıymetli şehidimiz Eren Bülbül’ün kabrini, annesi ve ailesini ziyaret ettik. Bunu geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Amacımız şehitlerimizin, gazilerimizin bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden kahramanlarımızın unutulmamasını sağlamak. Eren Bülbül ülkemiz için canını verdi, bu uğurda hayatını kaybetti. Biz de kıymetli kardeşimize vefa örneği göstererek onu bu şekilde anmak istedik ve turumuzu burada sonlandırdık.” ifadelerini kullandı.

Grup üyelerinden İsmail Ersoy, Eren Bülbül için kaleme aldığı “İyi ki varsın Eren” adlı şiirini okudu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çankırılı Bisikletçiler, Şehit Eren Bülbül’ün Kabrini Ziyaret Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip