Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2025 yılı Temmuz ayında Çankırı’da gerçekleşen konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre düşüş kaydedildi.
Temmuz ayında Çankırı genelinde toplam 246 konut satıldı. Bu rakam, 2024 yılının aynı ayında kaydedilen satışlara göre 6 adetlik bir azalmaya işaret ediyor.
İpotekli Satışlarda Artış Görüldü
Söz konusu ayda ipotekli satışlar 29 adet olarak gerçekleşti. Bu alanda, geçen yılın aynı dönemine göre 5 adetlik artış yaşandı. İpotekli satışların toplam konut satışları içindeki oranı %11,8 olarak kaydedildi. Bu satışların 9’u ilk el, 20’si ise ikinci el konutlardan oluştu.
Diğer Satış Türlerinde Gerileme
İpotekli satışlar dışındaki konut satışları 11 adet azalarak 217 olarak gerçekleşti. Diğer satışların toplam satışlardaki payı %88,2 oldu.
İlk El Satışlar Azaldı, İkinci Elde Artış Var
Çankırı’da Temmuz ayında ilk el konut satışları 61 olarak kayıtlara geçti. Bu rakam, geçen yılın aynı ayına göre 31 adetlik bir düşüş anlamına geliyor. İlk el satışların toplam satışlardaki oranı %24,8 oldu.
İkinci el satışlar ise 25 adet artışla 185’e ulaştı. İkinci el konutların toplam içindeki oranı %75,2 olarak belirlendi.
(Haber Merkezi)