1. Haberler
  2. Genel
  3. Sakarya’da Temmuzda 4 Bin Gözaltı: Uyuşturucu ve Kaçakçılığa Büyük Darbe

Sakarya’da Temmuzda 4 Bin Gözaltı: Uyuşturucu ve Kaçakçılığa Büyük Darbe

sakaryada temmuzda 4 bin gozalti uyusturucu ve kacakciliga buyuk darbe aiUQzq1z.jpg

Sakarya’da Temmuz 2025 boyunca düzenlenen operasyonlarda 4 bini aşkın kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu, kaçakçılık ve trafik denetimlerinde milyonlarca liralık işlem yapıldı.

Sakarya’da polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, Temmuz ayı boyunca düzenlediği operasyonlarla önemli bir başarıya imza attı. Yapılan çalışmalar sonucunda toplam 4 bin 12 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonların kapsamında ise uyuşturucu, ruhsatsız silah, kaçak sigara ve sahte para gibi suç unsurları ele geçirildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı tarafından 1 Temmuz-31 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin adres ve araçlarında yapılan aramalarda çarpıcı miktarda uyuşturucu madde ve kaçak ürünler bulundu. Ele geçirilenler arasında, 1 kilo 887 gram bonzai, 47 gram bonzai hammaddesi, 5 bin 508 içimlik kağıda emdirilmiş bonzai, 2 bin 642 adet uyuşturucu hap, 750 gram skunk ve 406 gram metamfetamin yer almaktadır. Ayrıca, 252 gram kokain ve 2 bin 500 gram esrar da operasyonlarda ele geçirilen diğer maddelerdir.

Yapılan aramalar sonucunda, 21 adet ticari araç (10 adedi hacizli), 18 adet bilgisayar, 3 adet kayıt cihazı ve birçok başka malzeme de bulundu. Toplam piyasa değeri 1,2 milyar TL olan taşınmaz varlıklar ve 3 milyar TL’nin üzerinde hesap hareketliliği tespit edilen banka hesaplarına el konuldu.

Operasyonlar kapsamında, DEAŞ, PKK/KCK, FETÖ/PDY ve Terörizmin Finansmanına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda ise 8 şüpheli yakalandı. Göçmen kaçakçılığı ile bağlantılı olarak 1 organizatör ile 401 yabancı uyruklu şahsa idari ve adli işlem yapıldı. Fuhuş yaptığı tespit edilen 1 ikamet ve 2 iş yeri mühürlendi, 1 kişiye adli, 7 kişiye idari işlem uygulandı. Ayrıca, çeşitli suçlardan dolayı aranan 3 bin 728 kişi de gözaltına alındı.

Trafik denetimleri sırasında ise 182 bin 826 araç ve sürücü kontrolden geçti. Kural ihlali yapan ve eksiklikleri bulunan 30 bin 850 araca yasal işlem yapıldı. Bin 591 araç trafikten men edilirken, 516 adet sürücü belgesi çeşitli nedenlerden dolayı geri alındı. Toplamda 95 milyon 42 bin 924 TL tutarında trafik idari para cezası düzenlendi.

Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, aranma kaydı bulunan 834 şahsa UYAP sorgulaması yapıldı. Yasa dışı faaliyetlere karışan 21 kişiye yasal işlem uygulandı ve toplamda 56 bin 107 TL idari para cezası kesildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da Temmuzda 4 Bin Gözaltı: Uyuşturucu ve Kaçakçılığa Büyük Darbe
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip