1. Haberler
  2. Genel
  3. Çorum Oğuzlar’da Kadınlar İmece Usulüyle Geleneksel Yufka Hazırlıyor

Çorum Oğuzlar’da Kadınlar İmece Usulüyle Geleneksel Yufka Hazırlıyor

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde kadınlar, asırlık gelenek olarak kabul edilen imece usulü ile kışlık yufka hazırlıklarına başladı.

Türkiye’nin ceviz ihtiyacının yaklaşık yüzde 8’ini karşılayan Oğuzlar’da, kadınlar her yıl eylül ayı sonunda başlayan ceviz hasadı öncesinde kış boyunca tüketecekleri yufkayı pişiriyor.

Kışlık yufka hazırlığı sırasında kadınlar, her gün bir kişi için yufka pişirerek birbirlerine destek olmaktadır. Yufkanın pişirildiği tandırda, geçen yılki ceviz hasadından artan kabuklar yakacak olarak kullanılıyor.

Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, ilçelerinde yıllardır sonbahar aylarında geleneksel olarak yufka yapıldığını belirtti. Kadınların toplanıp imece usulü ile saç yufkası yaptığını ifade eden Cebeci, yapılan yufkanın yıl boyunca tüketildiğini vurguladı. Ayrıca, belediyenin her mahallede yaptığı tandırlarda komşuların bir araya gelerek asırlardır süren imece usulü kış hazırlıklarını devam ettirdiklerini belirtti.

İmece usulü yufka hazırlayan kadınlardan Semra Buruk, komşularıyla her gün bir araya gelerek kış hazırlığı için sırayla ekmek yaptıklarını söyledi.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çorum Oğuzlar’da Kadınlar İmece Usulüyle Geleneksel Yufka Hazırlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip