Samsun’un Bafra ilçesinde yapımı devam eden Millet Camisi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın girişimleriyle başlatılan Millet Camisi, Kızılırmak sedde kıyısında 10 dönümlük alanda, yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik inşaat alanında hayata geçiriliyor. Projenin yapımı, Bafra Millet Camii Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde ve hayırseverlerin desteğiyle sürdürülüyor.
Şantiye alanında incelemelerde bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, caminin bölge için önemli bir kazanım olacağını vurguladı. Kılıç, “Temeli kazılan caminin yükselmesi için hummalı bir inşaat süreci sürdürülüyor. Millet Bahçesi içinde yer alan camimiz, sadece ibadet için değil aynı zamanda sosyal ihtiyaçların karşılanacağı, huzur ve manevi iklimin hissedileceği bir merkez olacak. Bizler de Bafra Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyor, bu önemli eserin en kısa sürede tamamlanması için derneğimizin yanında duruyoruz” dedi.
Vatandaşların uzun yıllardır beklediği Millet Camisi, tamamlandığında Bafra’nın en büyük camisi olma özelliğini taşıyacak. Projenin hayata geçirilmesiyle ilçeye manevi ve sosyal anlamda yeni bir merkez kazandırılması hedefleniyor.