Zonguldak’ta biberonla balık besleme etkinliği miniklerin ilgisini çekiyor.
Zonguldak’taki bir alışveriş merkezinde yaklaşık bir ay önce başlayan “biberonla koi balığı besleme” etkinliği, hafta sonları çocukların yoğun ilgisini çekiyor. Aileler, çocuklarıyla birlikte etkinlik alanında sıraya giriyor ve görevli personel gözetiminde biberonla balık beslemesi gerçekleştiriliyor.
Etkinliğin işletmecisi Murathan Öztürk, amaçlarının miniklerin canlıyla güvenli temas deneyimi yaşatmak olduğunu ifade etti. Öztürk, “Seansları kısa tutuyoruz, sırayı ve alan güvenliğini yakından takip ediyoruz. Çocuk istemezse zorlamıyoruz; merak edenlere de refakatçiler eşliğinde adım adım ilerliyoruz” dedi.
Öztürk, hijyen ve hayvan refahı kurallarına da dikkat ettiklerini belirterek, “Biberon uçları her seans sonrası sterilize ediliyor. Aşırı beslemeye izin vermiyor, belirlenmiş saatler dışında havuza müdahale etmiyoruz. Ebeveynlerden de alandaki uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlik alanında “yaş önerisi, sırayla besleme, havuza yabancı madde atılmaması, flaşlı fotoğraf kullanılmaması” gibi kurallar da mevcut. İşletme, yoğunluk oluşan zamanlarda kısa aralar verildiğini ve havuzun teknik kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını açıkladı.
(Haber Merkezi)