Düzce’de Lider Çocuk Tarım Kampı, kooperatifçilik temasıyla gerçekleştirildi.
Düzce Konaklı’da, “Birlikte Çok Güçlüyüz” sloganıyla düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde yapıldı. Bu yıl etkinlik, Düzce Konaklı Köyü Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programda Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun da yer alarak desteğini sundu.
Etkinliğe, Fatih İlkokulu’ndan 4. sınıfa giden 30 öğrenci katıldı. Öğrenciler, tarımsal üretim süreçlerini tanıyıp kooperatif kültürünü deneyimleme fırsatı buldu. “Birlikte Çok Güçlüyüz” sloganıyla yürütülen programda, öğrenciler kooperatifin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenerek dayanışma, ortak karar alma ve adil paylaşım konularında eğitim aldı. Ayrıca, kooperatif ürünlerinin hikayelerini dinleyip üretim-atölye istasyonlarında uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. “Birlikte üret, birlikte paylaş” temalı takım oyunları ile ise iş birliği ve sorumluluk becerilerini geliştirdi.
Esra Uzun, “Çocuklarımıza üretimin sadece tarlada değil, tarladan rafa kadar uzanan bir zincir olduğunu anlatıyoruz. Bu süreçte yerel kooperatiflerin kırsal kalkınmadaki rolünü, kadın emeğinin ekonomiye katkısını ve sürdürülebilir üretim anlayışını benimsemelerini önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.
Etkinlik sonunda öğrenciler, gün içerisinde ürettikleri örnekleri sergileyerek kooperatifçilikte katılımcılık, paylaşım ve ortak başarı ilkelerini pratiğe döktü.
(Haber Merkezi)