Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağı, Osmanlı saray mutfaklarından miras kalan geleneksel kabak tatlısına lezzet katıyor.
Yoğun emekle yetiştirilen aroması ve lezzetiyle fark yaratan Düzce kestane kabağı, özellikle bebeklerin sindirim sistemini düzenlemesi dolayısıyla anneler tarafından ilgi görüyor. Bu kabakla yapılan çeşitli yemekler, gastronomiye ilgi duyanlara farklı seçenekler sunuyor.
Düzce’nin ödüllü aşçısı Raşit Sorgül, bölgenin coğrafi işaretli kestane kabağıyla hazırlanan kabak tatlısının yapılış sırlarını paylaştı. Sorgül, tatlının lezzetine ulaşması için gereken sürenin önemini vurgulayarak, “Kestane kabağını temizleyip, ayıklıyoruz. Daha sonra şekere yatırıp yaklaşık 4-5 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynatırken sadece tarçın kullanıyoruz” dedi.
Sorgül, herkesin pişirme yöntemlerinin farklı olduğunu ancak kestane kabağının mutlaka kısık ateşte pişmesi gerektiğini belirtti. “Dolapta muhafaza edildiğinde 5-6 gün tazeliğini korur” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)