1. Haberler
  2. Genel
  3. Zonguldak’ta Dere Yatakları Çevre Kirliliğiyle Yok Oluyor

Zonguldak’ta Dere Yatakları Çevre Kirliliğiyle Yok Oluyor

zonguldakta dere yataklari cevre kirliligiyle yok oluyor NFqK2IlQ.jpg

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmişaltı mevkileri arasındaki dere yatakları, çevre kirliliği sorunu ile karşı karşıya kalıyor.

Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal güzellikleri, denetimsiz bir şekilde dökülen binlerce ton konut atığı ve inşaat molozu nedeniyle giderek tahrip ediliyor.

Gümeli-Geçmişaltı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi güzel boşaltıldığı belirtiliyor. Bu durum, hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük tepkilerine neden oldu. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının koruma alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert bir dille eleştiride bulundu: “Bu alanın şahıslara veya firmalara bu şekilde kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar özellikle yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez.”

Kumuz, yetkililerin denetim eksikliğine dikkat çekerek şunları ifade etti: “Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına konut atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları denetimlerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Eğer caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa, bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz.”

Vatandaşlar, bölgenin hızla yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an önce sona ermesini ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını talep ediyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldak’ta Dere Yatakları Çevre Kirliliğiyle Yok Oluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip