BBP Genel Başkanı Destici’den 12 Eylül Mesajı

bbp genel baskani mustafa destici orman yakanlar icin idam gelmeli 4x3fBwKy.jpg
0
Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül 1980 darbesinin 46’ncı yıl dönümünde yaptığı açıklamada darbelerin, muhtıraların ve vesayetin karşısında olduklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46’ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, darbenin demokrasiye, hukuka ve milli iradeye ağır bir darbe vurduğunu belirtti.

Destici, 12 Eylül döneminde yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, millet iradesinin üzerinde hiçbir makamın ya da vesayet odağının bulunamayacağını ifade etti.

12 Eylül’ün Demokrasiye Etkisi

Destici, 12 Eylül 1980’in Türk siyasi tarihinde sıradan bir gün olmadığını ifade ederek, “12 Eylül; milletin iradesine silah doğrultulduğu, hukukun emir-komuta zincirine bağlandığı, Meclis’in kapısına kilit vurulduğu ve milletimizin kendi geleceğini tayin etme hakkının gasbedildiği karanlık bir dönemin adıdır. O sabah yalnızca tanklar yürümedi; milletin hür iradesi çiğnendi. Yalnızca Parlamento susturulmadı; Türkiye’nin sözü, düşüncesi ve geleceği susturulmak istendi” ifadelerini kullandı.

Darbe Döneminde Yaşanan Hak İhlalleri

12 Eylül döneminde gençlerin sağ ve sol ayrımı yapılmaksızın idam edildiğini, binlerce kişinin cezaevlerinde ve işkencehanelerde insanlık onuruyla bağdaşmayan muamelelere maruz kaldığını belirten Destici, “Darbeciler adalet dağıtmamış, korkuyu eşit dağıtmıştır. İdam sehpalarını bir denge vasıtası, hukuku darbe düzeninin meşruiyet aracı hâline getirenler, Türkiye’nin vicdanında kapanması mümkün olmayan yaralar açmıştır” dedi.

Destici, 12 Eylül döneminin acısını en ağır yaşayan isimlerden birinin BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu belirterek, Yazıcıoğlu’nun herhangi bir mahkûmiyet hükmü bulunmadan gençliğinin yedi buçuk yılını cezaevinde geçirdiğini ve Mamak’ta zulme uğradığını kaydetti.

Destici, “Fakat oradan kinle değil, milletine ve devletine duyduğu sarsılmaz bağlılıkla çıkmıştır. Çünkü onun mücadelesi devletle değil, devleti milletin iradesinden koparan anlayışla olmuştur. Gördüğü zulme rağmen devletine düşman olmamış; devlet adına zulmedenler karşısında da hiçbir zaman susmamıştır” ifadelerini kullandı.

Milli İrade ve Demokrasi Vurgusu

BBP’nin 12 Eylül karşısındaki duruşunun bu anlayışa dayandığını vurgulayan Destici, “Biz devleti yıpratmak isteyenlere de devleti kullanarak millete zulmedenlere de karşıyız. Çünkü devlet milletindir, Meclis milletindir; egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Hiçbir makam ve hiçbir vesayet odağı kendisini millet iradesinin üzerinde göremez. Sandığın verdiği yetkiyi ancak yine sandık geri alabilir” dedi.

12 Eylül’le gerçek anlamda hesaplaşmanın yalnızca darbecileri kınamakla sınırlı olmadığını belirten Destici, bunun millet iradesini üstün kılmak, hukuku hiçbir gücün emrine vermemek ve vesayetçi zihniyetten arınmış sivil bir anayasa oluşturmakla mümkün olduğunu söyledi.

Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de darbelerin, muhtıraların ve her türlü vesayetin karşısındayız. Devletin sahibi millettir; milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Tankların açtığı yol demokrasiye değil, daima karanlığa çıkar. Hiçbir darbe, milletin hür iradesinden daha güçlü değildir” ifadelerini kullandı.

Destici, 12 Eylül’ün yıl dönümünde hayatını kaybeden ve zulme uğrayan vatandaşları rahmetle andığını belirterek, başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere cezaevlerinde inancını, şahsiyetini ve vatan sevgisini koruyan dava insanlarını saygı ve minnetle yad etti.

(Haber Merkezi)

BBP Genel Başkanı Destici’den 12 Eylül Mesajı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Gerede Medyatakip