SBS’DE GEREDE BAŞARISI

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Gerede birincisi belli oldu.

2013 Yılı itibariyle, ÖSYM sistemli olarak Türkiye’de tüm ilköğretim son sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçları açıklandı.

Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; sonuçların açıklanmasıyla birlikte, yoğun bir çalışma sonucunda, SBS’de Gerede derecelerini açıkladı.

Ülke genelinde, milyonlarca öğrencinin 8 Haziran 2013 tarihinde zaman ve bilgiyle yarıştığı tek oturumlu sınavın sonuçlarına göre; Halil Nom Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Berat Darende, Gerede birincisi oldu.

SBS Gerede birincisi Berat Darende, Türkçe ve Fen alanlarında yer alan soruların tamamını doğru cevapladığı, diğer alanlardan toplamda 4 yanlışına karşılık 480 puan alarak, ilde 12. ve Türkiye genelinde ise %0,45’lik dilimde yer alıyor.

Merkezi sınavdaki başarısı üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berat Darende, başarısını öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu dile getirerek, tercih hakkını Ankara’nın en kaliteli Anadolu Lisesi’nden yana kullanacağını söyledi.

Yine aynı okulun öğrencilerinden Hilal Sabire Apaydın, Ceren Doğancı ve Hilal Keser il genelinde ilk 100 sıralamasında derece kaydederken, 5 öğrencinin de Fen Lisesi’ni tercih edebilecek puana sahip olduğu bilgisine ulaşıldı.

Öğrencilerin başarısı ile beraberinde okulun da başarısının dikkat çektiği süreçte, Halil Nom Ortaokulu’nun başarıyı geleneksel boyuta taşıdığı gözlemlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SBS’DE GEREDE BAŞARISI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir