1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara Keçiören’de 40 Yıldır Devam Eden Sorun Çözülüyor

Ankara Keçiören’de 40 Yıldır Devam Eden Sorun Çözülüyor

Ankara Keçiören'de 40 Yıldır Devam Eden Sorun Çözülüyor, ASKİ ekipleri ve Mansur Yavaş

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yıllardır devam eden sorun, sonunda çözüme kavuşuyor.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Keçiören ilçesinin Etlik Mahallesi’nde, uzun yıllardır yağışlarda yaşanan sel ve taşkın sorunlarını çözmek için altyapı yatırımı başlattı. Toplam 1175 metre yeni atık su ve yağmur suyu hattı inşa ediliyor.

Dört farklı caddeye yeni altyapı döşeniyor

Proje kapsamında Halil Sezai Erkut Caddesi’nde 80 metre, Ayvalı Caddesi’nde 525 metre, Adnan Yüksel Caddesi’nde 200 metre ve Etlik Caddesi’nde 370 metre uzunluğunda olmak üzere toplamda 1175 metrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapılıyor. Çalışmalarla birlikte birleşik çalışan hatlar ayrılarak su baskını riski ortadan kaldırılacak.

“Keçiören’de aslında 40 senelik sorunu çözüyoruz”

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Ayvalı Caddesi’nde yürütülen çalışmaları teknik ekibiyle birlikte yerinde inceledi. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Akçay, “ASKİ olarak vatandaşlarımızın gece gündüz hizmetindeyiz. Sizler için durmadan çalışıyoruz. Keçiören’de aslında 40 senelik sorunu çözüyoruz. Uzun yıllardır yüzüne bakılmamış, umursanmamış bölgelere girdik. Sizden az daha sabır istiyoruz” dedi.

Ankara Keçiören'de 40 Yıldır Devam Eden Sorun Çözülüyor - ASKİ ekipleri

“Bu bölge değişimi hak ediyordu”

Etlik’te esnaflık yapan Mehmet Güşan, çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Yaptığınız çalışma bu bölge için çok gerekli bir çalışma. Çalışmaların uzun sürmesi maddi ve manevi olarak bizi biraz zorladı ancak bu bölgede büyük bir değişim gerekiyordu. Sizden 10 güne asfalt müjdemizi de aldık, teşekkür ederiz” diye konuştu.

“40 yıllık çile sona eriyor”

Mahalle esnafı Selami Sözdinler de geçmiş yıllarda yaşanan altyapı sorunlarını hatırlatarak şunları söyledi: “Ben buranın en eski esnaflarındanım. Yıllardır bu binaların yağmur suyu ve kanalizasyon sularının aynı yerden gitmesinin eziyetini çektik. Şu an yapılan bu çalışma, bütün mahalleyi 40 yıllık çileden kurtaracak. Nihayet rahat bir nefes alacağız. Bu önemli proje için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Mansur Yavaş’a ve ASKİ Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. Evet toz, toprak derken biraz yorulduk ama ilerisi güzel olan her şeyin stresi de, sıkıntısı da güzeldir. Sorunlarımıza kayıtsız kalmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum.’’

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Keçiören’de 40 Yıldır Devam Eden Sorun Çözülüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip